CHELSEA EIER TODD BOEHLY VIL BYGGE ET FOTBALLIMPERIUM

Tipper vi snart ser den amerikanske milliardæren Todd Boehly på taket til Nadderud stadion med et spennende tilbud til Stabæk eller en annen norsk klubb. – De ikke så ferske lenger Chelsea eierne er sulte på mer enn fotballstjerner, de vil ha fotballklubber også.

Etter de overtok Chelsea i fjor sommer har de brukt nesten 7 milliarder kroner på spillere, nå skal fokuset flyttes over fra spillere til klubber. – Todd Boehly går etter modellen med søsterklubber som Redd Bull og City Football Group sverger til.

Eiere investerer ofte på flere lag da det åpner for utviklingsmuligheter for spillere uten at de trenger å forlate banen til en bestemt institusjon. I følge det portugisiske utsalgsstedet Maisfutebol kan Chelsea bli den siste klubben til å investere i en søsterklubb, og de kan få støtte i denne bestrebelsen av en av fotballens mest beryktede agenter.

Les: Jekker opp interessen for outstanding fransk midtstopper

Chelsea er angivelig interessert i å kjøpe en klubb i Portugal, og det er forstått at superstjerneagenten Jorge Mendes leter etter sitt hjemlige fotballlandskap for å hjelpe de blå med å finne den rette investeringsmuligheten.

«Forholdet mellom Mendes og Boehly,» skriver Maisfutebol, «fikk mer styrke bak kulissene etter overgangene til João Félix og Enzo Fernández i det siste vintervinduet. Den argentinske midtbanespillerens avgang til Chelsea, for €121m, samt lånet til den portugisiske landslagsspilleren, ble utført av agenten.»

Hvorfor prøver Chelsea å kjøpe en portugisisk klubb? Fordi det antas at det iberiske markedet kan tilby ideelle talentprospekter, samtidig som det også vil gjøre det mulig for londonerne å sende spillere ut på lån til et land med en anstendig spillestandard.

Portimonense har allerede gitt et tilbud om å samarbeide med Chelsea, sier Maisfutebol, men de blå var ikke interessert. Andre klubber som Rio Ave og andrelags Moreirense har også blitt børsnotert, selv om ingenting har utviklet seg ennå da Boehly og selskapet planlegger «å analysere andre alternativer i de kommende ukene.»

Les: Fortnite får milliardbot

2023-03-22T17:34:14Z dg43tfdfdgfd