PRøVER å SKJøNNE HVA DET BETYR AT PSG EIERNE TAR MED LEEDS EIER ANDREA RADRIZZANI I KJøP AV SERIE A KLUBB

Det er helt klart store ting på gang blant eierne av fotballklubber om dagen. – Usikker på hva vi kan tolke av at Qatari Sports Investments (QSI) som fra før eier Sporting Braga og Paris Saint-Germain nå går sammen med Leeds eier Andrea Radrizzani for å kjøpe Sampdoria foruten selve kjøpet. – Men når det er sagt er det ganske nærliggende å tro at Radrizzani som lenge har sagt han ikke har økonomi til å løfte Leeds ytterligere kan overlate stafettpinnen til de svært pengesterke eierne av den franske hovedstatsklubben.

QSI har lenge hatt som mål at Paris Saint-Germain skal vinne Champions League, en strategi for å styrke klubben vil være å utvide sitt nettverk av klubber. Fra før av eier de den portugisiske klubben Sporting Braga og nå er de på jakt etter mer.

Les: Patrick Vieira er ønsket tilbake i Premier League

Sampdoria er i en fullstendig krise, en krise som ingen av eksperterne i Italia tror stanser med nedrykk til Serie B. – Økonimien er allerede i krise og eier Massimo Ferrero har på ingen måte vært en positiv bidragsyter. Retten i Genoa ga i mars eieren fire måneder på å selge klubben ellers vil nedrykket ikke bli til Serie B, men heller C.

Nå kommer Paris Saint-Germain ridende inn på en hvit hest og redder klubben fra å implodere. Sampdoria-supportere krysser fingrene og håper på en avklaring i løpet av noen få dager.

QSI skal sammen med ASER Ventures, som er majoritetseier i Leeds United så inn med det som trengs for å avblåse alt som lignert på å være en krise. Planen for Leeds styreleder Andrea Radrizzani skal ta hovedansvaret for Sampdoria.

L’Équipe opplyser at det er en klar konkurrent for kjøpet av Sampdoria. Men følelsen innen QSI og ASER Ventures er ifølge opplysningene positiv til et kjøp.

Les: Ronny Deila kjøpt ut av storklubb for 24 millioner

Det er tidligere meldt at QSI også er interessert i å bli eier i spanske Malaga og minoritetseier i brasilianske Santos.

Men hva med Leeds nå som Andrea Radrizzani får sitt ønske oppfylt om for alvor bli en del av italiensk fotball.

2023-05-25T13:02:28Z dg43tfdfdgfd