300.000 NORDMENN BRUKER EN ULOVLIG TJENESTE: – MILLIARDVERDIER

300.000 nordmenn bruker en ulovlig tjeneste: – Milliardverdier

På det store Fotballtinget forrige helg la TV 2 fram tall som viser at hele 300.000 nordmenn bruker ulovlige tjenester for å se direktesendt sport.

Det melder Kampanje.

Nettstedet skriver at kanalen gjennom flere møter med både Norsk Toppfotball og NFF nylig, har adressert problemene kanalen møter med bruken av ulovlige strømmetjenester, og alle som velger å se på sport uten å betale.

– Det er en kjempeutfordring og det er ikke bare en utfordring for oss i TV 2 som selger dette. Det er også en utfordring for hele fotballen. Det er et hull i bassenget og det renner ut verdier når vi har så mye piratering. Dette blir et viktig arbeid og et viktig satsingsområde fremover, uttalte TV 2-sjef Olav Sandnes.

Les også: Viking-sjefen overrasket over det han opplevde: – Det som er mest underkommunisert i norsk fotball

Ses på som alvorlig

Han er klar på at de fortsatt er i en tidlig fase med å få bukt med problemet og er ærlig på at problemstillingen ikke er enkel.

Les også: Bruker du IPTV?

Fotballpresident Lise Klaveness ser alvorlig på saken.

– Det er nesten sånn at vi ikke ønsker å snakke om det, fordi vi vil jo ikke at det skal være et tema. Men vi vet at det foregår og at folk gjør det og da er det jo snakk om alvorlig kriminalitet, sa presidenten på Fotballtinget.

Les også: Må ty til ulovlig IPTV for å se Premier League: – Helt umulig å se på lovlig vis

Hun hevdet videre at NFF vil engasjere seg i saken og at inntektene ved direktesendt sport er deres «viktigste inntektskilde».

– Vi må se på det også må vi gjøre det på flere plan. Det ene er jo det tekniske at du kan blokkere signaler, for det andre er det det rettslige i forhold til å få adgang til å blokkere også er det tredje som går på å sanksjonere når det skjer. Det er klart vi kan jobbe politisk for å få til noe, men jeg tror en må investere i det fordi det er ikke noe jeg tror myndighetene bruker mye tid og penger på i dag. Uten at jeg vet akkurat det.

Les også: Onsdagens Premier League-rykter

Omtales som tyveri

Kampanje skriver videre at mediepengene i regnskapstallene til NFF nå utgjør hele 60 prosent av forbundets inntektsside på 1,5 milliarder kroner.

Styreleder i Norsk Toppfotball, Cato Haug, var klar på at det potensielt kan være nærmere en milliard norske kroner som går tapt ved at flere strømmer på ulovlig vis. Det skyhøye beløpet er regnet ut i fra snittprisen på TV 2s abonnement-løsninger og de 300.000 brukerne som ikke betaler for å se sport via disse.

– Her må fotballen og NFF og Idrettsforbundet gå i bresjen mot myndighetene med informasjon om hvordan vi kan få stoppet dette. Det er rent tyvervi og vi må få stoppet det.

2024-03-13T09:25:47Z dg43tfdfdgfd