ALCARAZ UTKLASSET TSITSIPAS – MøTER DJOKOVIC I SEMIFINALEN I ROLAND-GARROS

Khatsjanov kom best i gang og vant det første settet, men etter at Djokovic vant tiebreak i 2. sett 7-0 gikk det stort sett bare en vei på rødgrusen i Paris. Djokovic vant kampen 4-6, 7-6 (7-0), 6-2, 6-4.

Russeren øynet et glimt av håp da han brøt til 4-4 i fjerde sett, men Djokovic brøt tilbake blankt og servet deretter hjem seieren etter tre timer og 38 minutter.

– Jeg spilte et perfekt tiebreak, og etter det hevet jeg spillet et par nivåer over der jeg var i begynnelsen, sa Djokovic.

Han kan bli nødt til å heve seg ytterligere til semifinalen. Der møter han Alcaraz, som feide Stefanos Tsitsipas av rødgrusen med sifrene 6-2, 6-1, 7-6 (7-5) i en kamp som varte to timer og 12 minutter.

Casper Ruud møter Holger Rune onsdag i en av de to siste kvartfinalene.

Tøff fight

Djokovic roste sin motstander etter seieren.

– Det var litt skummelt i slutten av fjerde sett, men jeg greide å vinne. Det var en tøff fight, slik man venter i kvartfinalen i en Grand Slam-turnering. Man får ingen seier servert, og jeg er glad for å ha vunnet. Jeg har stor respekt for Karen og ønsker ham det beste resten av året, sa han.

Djokovic vant tidligere i år Australian Open for 10. gang i karrieren og vil med triumf i Roland-Garros være halvveis til Grand Slam i årets turneringer. Han har vunnet Roland-Garros «bare» to ganger, i 2016 og 2021, færre enn i noen av de andre storturneringene, men 14 ganger siden 2005 har Rafael Nadal vunnet turneringen, og han er ikke med i år.

En glede

– Dette er en av de beste arenaer i verden, og det er alltid en glede å spille her, sa Djokovic, som er i sin 45. Grand Slam-semifinale. Bare Roger Federer har flere med 46.

Vinner Djokovic to kamper til i årets turnering, blir han første mann med 23. Grand Slam-titler.

20-årige Alcaraz har alvorlige planer om å avløse sin 17 år eldre landsmann Nadal som konge av Roland-Garros. Han tok sin første Grand Slam-tittel i fjorårets US Open og er semifinaleklar i Paris for første gang.

Først da kampen egentlig var tapt begynte Tsitsipas å glimte til. Grekeren solgte seg dyrt i tredje sett og avverget to matchballer på 2-5 i egen serve. Så brøt han til 4-5 og tvang etter hvert fram tiebreak. Han avverget to nye matchballer i tiebreak, men utsatte bare det uunngåelige.

(©NTB)

2023-06-06T20:51:33Z dg43tfdfdgfd