BøRS: SLIK SPILTE NORGE MOT SKOTTLAND

Børs: Slik spilte Norge mot Skottland

SKOTTLAND - NORGE 3-3:

Norge avsluttet EM-kvalifiseringen med målfest og 3-3 borte mot EM-klare Skottland på Hampden Park i Glasgow.

Aron Dønnum, Jørgen Strand Larsen og innbytter Moi Elyounoussi scoret målene for Norge, som avslutter kvalifiseringen med skuffende elleve poeng etter åtte spilte kamper.

Under følger Nettavisens spillerbørs.

Egil Selvik - 4

Blir lurt av McGinn på straffesparket som gir Skottland 1-1 tidlig kampen og kan lite gjøre med Leo Skiri Østigårds selvmål før pause. Blir satt i noen vanskelige situasjoner med ball i beina, men noen av dem kunne vært løst på en bedre måte. Slipper inn tre mål på to skudd på mål.

Julian Ryerson - 7 - NORGES BESTE

Bidrar meget sterkt offensivt og alle Norges tre mål kommer etter Ryerson-innlegg fra høyresiden. Er tydelig i knallgod form og går foran på en dag der Norge mangler sine største stjerner.

Leo Skiri Østigård - 4

Starter angrepet som fører til Norges 1-0-mål med en flott crosspasning ut til Julian Ryerson. Uheldig når han blir truffet og scorer selvmål til 2-2 etter en corner fra høyre. Bommer med flere oppspill i andre omgang, som fører til skotske kontringsmuligheter. Som vanlig tilnærmet uslåelig i lufta når han først er på rett plass.

Kristoffer Ajer - 4

Fikk fornyet tillit som midtstopper på bekostning av Stefan Strandberg. Blir lurt av McGinn tidlig i kampen, pådrar seg gult kort og frispark imot, som noen sekunder senere fører til straffe og skotsk scoring. Blir stadig satt på prøve av McGinn, som er lur i bevegelsene sine. Setter Egil Selvik i unødvendig trøbbel ved minst en anledning.

Fredrik Bjørkan - 5

Ikke like aktiv offensivt som backkollega Ryerson, men er tydelig trygg på relasjonen til Glimt-lagkompis Berg, noe som bidrar til at Norge også på venstresiden spiller seg fri fra det skotske presset ved flere anledninger. Legger som vanlig ned en solid innsats på venstrebacken.

Sander Berge - 5

Bærer det norske kapteinsbindet for anledningen og viser tidvis stoisk ro med ball i sin midtbaneposisjon i første omgang. I andre omgang blir det flere ballmist - blant annet i forkant av Skottlands 3-2-scoring.

Patrick Berg - 5

Setter opp noen fine kombinasjoner på den norske midtbanen og er også nær ved å banke inn et drømmemål på frispark fra langt hold i første omgang. Fin stikker til Strand Larsen, før han selv avslutter et godt norsk angrep like før pause. Blir litt oftere overspilt i den andre omgangen.

Fredrik Aursnes - 5

Jobber og sliter på Norges midtbane og krydrer det med noen lekre tekniske detaljer. Bidrar i presset på topp sammen med Strand Larsen når Norge forsvarer seg i 4-4-2. En landskamp på det jevne fra Benfica-spilleren.

Oscar Bobb - 7

Viser frem sin eminente nærteknikk og frustrerer sine skotske motspillere til tider. Setter opp Ryerson flott i forkant av 2-1-målet og regisserer flere av Norges beste angrep i kampen. Noen flere balltap i andre omgang når kreftene ebber ut, men en ny strålende landskamp av City-spilleren.

Jørgen Strand Larsen - 6

Går i krigen og kaster seg inn i duellen i forkant av 1-0-scoringen, slik at ballen faller til Aron Dønnum. Dukker opp og pirker inn Norges andre mål snaut midtveis i første omgang. Sterk i oppspillsfasen og skaffer flere frispark feilvendt med mann i rygg.

Aron Dønnum - 5

Viser tegn til at at han i større grad har blitt en toveisspiller og bidrar til å stoppe flere skotske overganger, ofte med ulovlige midler. Er iskald i boksen når han setter inn sitt første landslagsmål tidlig kampen. Kaster seg oppofrende for å blokkere et skudd inne i feltet og ender opp med å bli truffet i armen og får straffe imot. Bør bli tomålsscorer rett før pause. Blir mer borte i andre omgang og byttes ut etter 60 minutter.

INNBYTTERE:

Kristian Thorstvedt (30 minutter for Aron Dønnum) - 5

Får den siste halvtimen når Dønnum er ferdigspilt for kvelden og rekker å vise hvorfor han har scoret mål for Sassuolo den siste tiden. Har tilstedeværelse i boksen og er nær ved å heade inn utligningen til 3-3.

Moi Elyounoussi (30 minutter for Fredrik Aursnes) - 6

Blir byttet inn samtidig som Thorstvedt og prøver å sette fart og skape ting ute på venstrekanten. Slår innlegget til Thorstvedt, som nesten gir norsk scoring. Header selv inn 3-3.

Marcus Holmgren Pedersen (5 minutter for Oscar Bobb) - Ikke vurdert

**En spiller må ha spilt i minst 30 minutter for å bli vurdert med karakter.

Karakterskala:

10: Eksepsjonell og enestående prestasjon

9: Herjet vilt, svært kampavgjørende opptreden

8: Dominerte stort

7: Bunnsolid prestasjon

6: God kamp

5: En prestasjon på det jevne

4: Under pari

3: Skuffende kamp

2: Langt unna det man kan forvente

1: Begredelig opptreden

2023-11-19T22:01:55Z dg43tfdfdgfd