BEKREFTER: JOHAUG DUKKER OPP

Bekrefter: Johaug dukker opp

For snaut to uker siden stilte Johaug til start på tremila under NM på Lillehammer. Der smadret hun konkurrentene og tok en suveren seier.

Den 35 år gamle småbarnsmoren vant med nesten tre minutter, og den store avstanden ned til landslagsløperne skapte reaksjoner i etterkant.

Les også: Sår tvil om Johaug: – Det sier noe

NM-tremila var hennes første renn mot norgeseliten siden hun ga seg på toppnivå våren 2022. Nå bekreftes det at Johaug stiller til start på nok et skirenn som samler flere av Norges beste skiløpere.

Johaug skal nemlig gå det populære Skarverennet 20. april.

– Hun skal gå. Jeg snakket med henne for to dager siden, sier Jarle Uthus til Nettavisen.

Han er leder for organisasjonskomiteen i Skarverennet, og er svært fornøyd med at Johaug stiller til start.

GÅTT MANGE GANGER: Therese Johaug sammen med Marit Bjørgen i forbindelse med Skarverennet i 2018. Foto: Terje Pedersen (NTB)

Les også: Reagerer på Johaug: – Hvorfor skal hun det?

Johaug har vunnet det 37 kilometer lange rennet elleve ganger før, og da hun gikk i 2022 var det hennes siste skirenn som aktiv løper.

Nå dukker hun altså opp igjen, og nok en gang får hun testet formen før et eventuelt comeback til VM i Trondheim neste år.

Enn så lenge har Johaug fortsatt ikke bestemt seg om hun faktisk gjør comeback for å satse mot mesterskapet på hjemmebane.

Etter NM-løpet fortalte hun til Nettavisen at det handler om totalbelastningen med familiesituasjon, trening og at det skal kjennes helt rett.

– Man må være helt innstilt på at dette for at det skal bli bra, sa hun.

2024-04-03T11:56:29Z dg43tfdfdgfd