BERG RISTER På HODET AV UTTALELSER FRA TOTTENHAMS NYE STJERNESKUDD: – ALDRI

Berg rister på hodet av uttalelser fra Tottenhams nye stjerneskudd: – Aldri

Det svenske stortalentet Lucas Bergvall uttalte før 0-2-tapet for Stockholms-rival AIK søndag at han mener motstanderne er ekstra på jakt etter han etter hans overgang fra Djurgården til Tottenham ble klar i vinter. Han oppfordrer samtidig dommerne til å beskytte han.

– Det er veldig viktig at dommerne beskytter oss spillere og at ikke de stygge tingene bare sklir forbi, men at dommerne tar det ansvaret og om det tilstrekkelig stygt så skal han ut, det spiller ingen rolle om det er i første eller 90. minutt, sa Bergvall før kampen.

SOLGT TIL TOTTENHAM: Lucas Bergvall. Foto: CARL SANDIN

Rister på hodet: – Aldri

Uttalelsene fra 18-åringe har fått flere nordmenn til å reagere – blant dem Henning Berg.

– Jeg kan ikke uttale meg om hva andre gjør, men vi i AIK gjør ikke det i alle fall. Vi går på ballen uansett når vi kan, uttalte Berg til Expressen i forkant av kampen.

Berg var tydelig på at spillerne hans kan spille hardt uansett hvem motstanderen er, men at de også er fornuftige.

– Jeg anser ikke at mine spillere får advarsler spesielt ofte og vi er aldri ute etter å plukke ut en spesifikk spiller, sier Berg og poengterer enda en gang at det gjør de «aldri».

SVARER: AIKs trener Henning Berg. Foto: JESPER ZERMAN

Bergvall selv mente at han og lagkameratene ble behandlet i overkant tøft i lagenes forrige møte i semifinalen i cupen.

Den tidligere Premier League-profilen synes Bergvall er en veldig god spiller.

– Jeg mener, se på hvor mye Tottenham betalte for ham. I min verden er han en tier med bra teknikk og fysikk. Han er ung og veldig bra. Det er viktig at vi gjør vår jobb og har kontroll på han og Djurgården.

AIK-spiller Bersant Celina scoret AIKs første mål i søndagens kamp og ble en av heltene i seieren. Han kjøper ikke Bergvalls uttalelser.

– Vi var heller for snille med han, uttaler Celina til den svenske avisen og legger til at unggutten fikk for mye rom og at de burde vært hardere med han siden han er en veldig god spiller.

Valgte Tottenham

Bergvall ble i slutten av januar solgt fra Djurgården til Tottenham etter at flere storklubber jaktet underskriften til svensken. Lenge ble han ryktet nærmest klar for Barcelona, men til slutt falt valget ned på Tottenham.

Stortalentet skal etter planen fullføre vårsesongen i Djurgården før han flytter til England i sommer.

– Folk vil sikkert trykke til på meg nå som jeg har skrevet under for Tottenham. Sånn kommer det til å være, sier Bergvall om den nye situasjonen han føler har oppstått.

2024-04-22T22:38:08Z dg43tfdfdgfd