BRAKTE STORKLUBBEN MILAN TILBAKE FRA GJøRMA. Nå BLIR LEGENDEN MALDINI KASTET På DøR

Brakte storklubben Milan tilbake fra gjørma. Nå blir legenden Maldini kastet på dør

Forrige sesong vant den italienske storklubben serien for første gang siden 2011, og denne sesongen gikk laget hele veien til semifinalen i Champions League der det ble tap mot byrival Inter.

Den sportslige oppturen har vært en gedigen opptur, for mellom de to ligatitlene har klubben vært nede i en bølgedal. Det hele toppet seg med 10.-plassen i 2014/15-sesongen.

Klubblegenden Paolo Maldini har vært en sentral skikkelse i snuoperasjonen, og har operert som teknisk direktør siden 2019. Nå har fotballikonet får sparken av klubben han viet hele sin karriere til med sine 902 kamper.

Nettavisen har vært i kontakt med en av landets fremste eksperter på Serie A, Trygve Røed, som blant annet er med i et program om italiensk fotball på Fotball.tv. Han er usikker på hvor gjennomtenkt avgjørelsen til klubbeier Gerry Cardinale er.

– Jeg er fryktelig usikker på om Cardinale har konsekvensutredet dette skikkelig. Det å kvitte seg med Milan-ikon «numero uno», Paolo Maldini, er i samme gate som gi kong Harald en fot i baken.

Les også:

Les også: Solbakken tok ut flere debutanter: Brann-stjerne med

– Vært avhengig av Maldini

De foregående sesongene har Maldini jobbet tett med sportsdirektør Ricky Massara. Nå bekrefter klubben at begge er sparket.

– Hvor viktig har Maldini vært i gjenoppbyggingen av Milan?

– En pizza margherita er relativt avhengig av tomatsaus og mozzarella. På samme måte har Milans gjenoppbygging vært avhengig av Maldini, i tospann med Massara, sier Røed og legger til:

– Aldri i verden om Milan hadde kapret eksempelvis Theo Hernández uten at Maldini personlig oppsøkte han under sin Ibiza-ferie for noen år tilbake.

PÅ VEI UT: Paolo Maldini og Frederic Massara. Foto: Fabrizio Carabelli (Pa Photos)

– Ikke umulig å tenke

Rafael Leão har vært brennhet denne sesongen og har blitt koblet til en rekke storklubber, men likevel klarte AC Milan å overtale portugiseren til å forlenge kontrakten.

Da ryktene om sparkingen av Maldini sprakk mandag kveld valgte Leao å publisere en undrende emojie på Twitter.

– Det er ikke umulig å tenke at Leao angrer litt på at han nettopp signerte en kontraktsforlengelse med Milan. Twitter-meldingen tyder ikke veldig på at han var informert om Maldinis farvel før han signert.

I kjølvannet av ryktene om Maldini-exiten har det også florert rykter om at stjernespillerne Theo Hernández og Mike Maignan vurderer fremtiden i klubben.

– Theo ville som nevnt aldri vært Milan-spiller om det ikke var for Maldini. Det samme er ikke helt usannsynlig for Maignan heller. Sandro Tonali som har vært Milan-fan hele livet og sett opp til Maldini er heller ikke strålende fornøyd, mener Røed.

– Krydrer man dette med Zlatan Ibrahimovic sitt farvel, så tør jeg å sette ganske mye på at både Theo og Maignan vurderer sine respektive fremtider. Det sier ikke at de nødvendigvis drar, men hadde jeg vært sportsdirektør i en europeisk toppklubb hadde dette vært en gylden mulighet for å sikre seg verdens beste venstreback og en av verdens beste keepere.

SUPERSTJERNE: Rafael Leao har vokst seg til å bli en superstjerne i AC Milan. Her med Zlatan Ibrahimovic. Foto: Daniele Mascolo (Reuters)

Bommet i fjor sommer

Til tross for at Maldini og Massara har gjort noen skikkelige «scoop» på overgangsmarkedet, så har de ikke truffet på samtlige av signeringene.

I fjor sommer svidde AC Milan av 35,5 millioner euro på den belgiske gullgutten Charles De Ketelaere. Etter å ha levert 14 mål og ni assists for Club Brugge i den belgiske toppdivisjonen sesongen før, står han fortsatt uten scoring for Milan.

Heller ikke Alessandro Florenzi og Divock Origi, eller lånespillerne Sergiño Dest og Aster Vranckx har vært noen suksess. Kun Malick Thiaw har klart å finne veien til førsteelleveren av fjorårets sommersigneringer.

Denne sesongen kapret AC Milan en plass plant de fire beste lagene i Serie A, og de er dermed klare for spill i Champions League neste sesong – uten legenden Maldini som teknisk direktør.

2023-06-06T17:22:33Z dg43tfdfdgfd