BRAUTEN STAPPET FIRE BOLLER I KJEFTEN På ROY KEANE

Brauten stappet fire boller i kjeften på Roy Keane

MARTIN ØDEGAARD SPILLER fotball på et ekstremt høyt nivå, det er faktisk vanskelig å gjøre det bedre enn det Arsenal-kapteinen leverte før pause mot Bournemouth lørdag ettermiddag.

I Manchester City ser Erling Braut Haaland ut til å ha løpt av seg rusten etter vinter-skaden, og finner stort sett de nettmaskene han sikter på.

Det handler om dem – Arsenal og Manchester City og Norges to beste fotballspillere gjennom alle tider.

Der Liverpool er havnet er det ikke liv laga for annet enn tredjeplass og regimeskifte på Anfield.

Og der TV-ekspert Roy Keane sitter – han som etter Manchester City-Arsenal (0–0) sammenlignet Brauten med en spiller på nivå fire – er det bare skam.

Eller som man gjerne sier i England, mye egg i ansiktet.

Les også: Haaland herjet – scoret fire mål i City-seier

ROY KEANE VAR en tøffing som spiller, kvestet og endte på alle måter Alfie Haalands karriere i et Manchester-derby på Old Trafford våren 2001, og er minst like tøff og nådeløs på TV. Akkurat nå sitter han i skammekroken, ufagliggjort og med svekket kredibilitet.

Og kanskje enda bedre for en pappa som opp gjennom årene har brukt mye tid på å riste på hodet over den tidligere Manchester United-kapteinens gjøren og laden, det er sønnen som har plassert ham der.

Hvis toppscoreren i Premier League holder League Two-nivå, da er det i så fall Premier League og ikke spilleren det er noe i veien med.

Les også: Kritikerne får bare holde på, Haaland er Manchester Citys Mean Machine

ERLING BRAUT HAALAND er et målscorende fenomen, det er for nesten alle å se. Toppscorer i fjor (36/rekord), toppscorer så langt i år (25) – hva mer er det å forlange?

Norges landslagsspiss er snart ferdig med sin andre sesong i Premier League og er allerede en av sju spillere som i et historisk perspektiv har scoret pluss 25 mål i to eller flere ulike sesonger.

Med fire kamper igjen av denne sesongen – tre i Premier League pluss FA Cup-finalen – står han med 36 scoringer i alle turneringer.

Totalt for Manchester City har han scoret 88 mål på 94 kamper, et snitt på 0,93 mål per kamp.

Til orientering for Roy Keane og andre som stadig tviler på Erling Braut Haalands ferdigheter, de er scoret på det absolutt øverste nivået i verden.

Les også: MortenP

MARTIN ØDEGAARD HAR ikke den dimensjonen, men han har stort sett alt annet. Derfor er også han en av verdens beste fotballspillere. Derfor er også Arsenal i år bedre enn Arsenal i fjor.

Martin Ødegaard har gjennom egen utvikling løftet London-klubben til et nytt nivå, du ser det gjennom måten han dirigerer kampene på.

Er det en som alltid skaffer seg plass og vil ha ballen, og som kan trylle når han får den, så er det nordmannen.

Og når Arsenal trenger å starte presset med maksimal intensitet høyt i banen, da er han der også.

I en alder av 25 år begynner Martin Ødegaard å nærme seg den komplette fotballspilleren.

Les også: Akkurat nå spiller Martin Ødegaard verdens vakreste fotball

DET GJORDE VONDT da Arsenal tapte seriegullet 2023, det har Arsenal-kapteinen snakket om flere ganger. Mye taler for – ikke minst fordi Erling Braut Haaland har funnet igjen sin iboende råskap – at det vil gjøre enda vondere denne gangen.

Arsenal er mye bedre fotballag enn i fjor, men sannsynligvis ikke gode nok til å vinne trofeet klubben ikke har hatt hendene på siden 2004.

Gitt alle de ekstremt gode prestasjonene denne våren, der førsteomgangen mot Bournemouth er et bilde på nivået laget har inne, vil det være et enda hardere slag.

Arsenal leder per dato og står igjen med Manchester United (B) og Everton (H).

Poenget bak følger Manchester City med Fulham (B), Tottenham (B) og West Ham (H) på programmet.

Det er på ingen måter kjørt, The Fat Lady har så vidt begynt å varme opp stemmen, men så er det Erling Braut Haaland da.

Måten han ba Roy Keane om å ta seg ei bolle eller fire på, gjør at pengene settes på City.

2024-05-06T13:59:22Z dg43tfdfdgfd