CAREW-REKORDEN SLåTT: Nå SVARER HAN

Carew-rekorden slått: Nå svarer han

John Carew scoret 20 mål for Valencia i sin tid. Nå er det 19 år siden Carew forlot Spania, og rekorden har lenge stått trygt. Det var helt til Alexander Sørloth ble Spania-proff.

På 71 kamper har Sørloth puttet ballen i mål 21 ganger. Etter mandagens scoring, er trønderen alene på tronen over mestscorende nordmenn i La Liga.

John Carew har bare lovord å komme med om den nye rekordinnehaveren.

– Han er en fantastisk mann og fotballspiller, skriver John Carew til Nettavisen.

– Jeg er veldig glad på hans vegne, og det er velfortjent, legger han til.

Fornøyd far

La Liga-spillerens pappa, Gøran Sørloth, er imponert over det sønnen har fått til.

– Det er litt spesielt, det må jeg si. Men jeg synes han har blitt en veldig god fotballspiller, ikke bare når det kommer til å sette ballen i mål. Han er en drivkraft i et lag, og det synes jeg er ekstra artig, sier han til Nettavisen.

Les også:

Les også: Hevder United-spillere er misfornøyd med Ten Hag og lagkamerater

Trønderen gikk til Villareal i sommer for ti millioner euro. Villareal ligger nå på en 12. plass i La Liga med bare elleve poeng.

– Han har startet godt i Villareal, selv om det har vært en litt humpete vei. Laget sliter jo litt og det har ikke gått på skinner. Det forsterker jo den gode starten han har hatt, sier han og legger til:

– Det ankepunktet jeg har mot han er at han er litt for lite bestemt på å gå på mål av og til.

211113 Alexander Sørloth of Norway with father Göran Sørloth after the FIFA World Cup Qualifier football match between Norway and Latvia on November 13, 2021 in Oslo. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0197 Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Han forteller at de snakker mye om fotball sammen, og at de tidligere ikke alltid like enig.

– Det har gått en kule varmt. Vi var ikke alltid enig. Vi har fortsatt noen diskusjoner, men ikke med samme temperatur lenger, ler han.

– Vi forstår hverandre veldig godt, for vi har jo vært litt i samme posisjon.

Ingen fokus på rekorder

– Er rekorden noe dere har pratet om?

Nei det er det ikke. Det er selvfølgelig veldig hyggelig, men det er ikke noe man har fokus på.

Les også:

Les også: Reagerer på Haaland-melding: – Gå og grin en annen plass

Han synes likevel det er gøy at det er nettopp John Carew som hadde rekorden før.

– Gode, gamle John. Jeg kjenner han godt, og jeg tror han setter pris på at en Sørloth har tatt rekorden.

– Jeg snakket med han i forbindelse med landskampen på Ullevål, men vi snakket ikke så mye om rekorden. Vi snakket mer om Alexander, og John var veldig positiv over utviklingen hans.

MÅLSCORER: Alexander Sørloth klatrer også på listen over målskårere for landslaget. Nå står han med 17 landslagsmål Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Pappa Sørloth synes det er stas å følge med på sønnen som gjør stor suksess i spansk fotball.

– Det er veldig, veldig hyggelig å se på. Jeg klyper meg i armen hver dag, det må jeg innrømme. Jeg blir ordentlig imponert.

«Vikingen»

Petter Veland er kommentator i Viaplay og har full oversikt over alt som rører seg i spansk fotball. Han synes det er gøy at en nordmann leverer varene i Spania.

– Sigurd Rushfeldt prøvde, men fikk det ikke til. Martin Ødegaard fikk det heller ikke til før han forlot Madrid, sier han til Nettavisen.

Les også:

Les også: Frykter kaos-scener – vil ikke gjøre som Norge

Han mener at rekorden i seg selv ikke er den mest imponerende.

– Det må sies at den rekorden var litt lavthengende frukt. Rekorden på tjue mål er ikke den vanskeligste å slå. Det hadde ikke vært positivt for Sørloth om jeg sa at jeg var overrasket av at han tok rekorden.

Han er likevel imponert over formen til den høyreiste spissen.

– Førsteomgangen han leverte på mandag er en av de råeste omgangene jeg har sett av en nordmann i en topp 5-liga, sier han og sikter til 3–2 seieren over Granada.

IMPONERT: Petter Veland er kanskje Norges fremste La Liga-ekspert Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Veland har nå sett 3999(!) La Liga kamper på rad.

– Tilfeldighetene skal ha det til at jeg er Villareal-fan. Før Sørloth kom til klubben hadde jeg kun sett en annen nordmann og meg selv i speilet i en Villareal-drakt, forteller han.

Han forteller at fansen allerede har trykket nordmannen til sitt bryst.

– Han har allerede fått kallenavnet «vikingen» av Villareal-fansen, men det kallenavnet tror jeg ikke de har brukt lang tid på å komme på.

2023-11-05T15:07:54Z dg43tfdfdgfd