CASPER RUUD RASER MOT MATTILBUDENE På ELDREHJEM: – TRAGISK

Casper Ruud raser mot mattilbudene på eldrehjem: – Tragisk

Casper Ruud har vanligvis fokus på tennisspillet sitt, og uttaler seg sjeldent om annet en tennisen sin.

Da han ble vist et bilde av middagen på det som skal være et eldrehjem i Drammen så han seg derimot nødt til å bruke stemmen sin.

– Et familiemedlem viste meg dette bildet i dag. Skal visst være middag servert på et eldrehjem i Drammen. Skal det være mulig?, skriver Ruud på X.

TRIST: Én potet, én kotelett og noen grønne bønner ser ut til å være det som ble servert på middagen på bildet. Foto: X/Privat.

Ruud: – Tragisk

Tennisstjernen raser videre mot velferdsstatens tilbud, som han mener burde ta bedre vare på de eldre i landet vårt.

– At «velferdsstaten» ikke klarer å gi bedre mat til eldre som har vært med å bygge opp landet vårt? Er det takken for å jobbe hardt et helt liv? Tragisk … skriver Ruud videre.

Nettavisen har vært i kontakt med pressekontakten for Drammen kommune, som ikke kunne kommentere Ruuds uttalelser på nåværende tidspunkt.

Vi har også forsøkt å komme i kontakt med teamet til Ruud, men henvendelsen har foreløpig ikke blitt besvart.

Les også: Rystet over sykehjemslunsjen i Trondheim: – Uverdig

Gjentakende debatt

Ruud er ikke den eneste som har uttrykt sin mening om mattilbudene på eldresentre.

Nidaros omtalte i januar at et sykehjem i Trondheim serverte cocktailbær med cocktailsaus og vaniljesaus til lunsj en dag. Maten var ikke lunsj, men den faktiske lunsjen.

– De eldre og syke kan umulig bli mette, sunt og næringsrikt er det heller ikke. I tillegg oppleves det uverdig, fortalte Heidi Fossland om farens lunsj den gang.

Aftenposten har tidligere publisert en artikkel om at flere eldre på sykehjem får i seg for lite næring gjennom maten de blir servert.

Skuffende sesong

I forrige uke røk Ruud overraskende ut av US Open i andre runde etter tap for kinesiske Zhang Zhizhen. Det er niende gang denne sesongen at nordmannen røk ut av en turnering etter å ha tapt for en spiller som er ranket utenfor topp 50.

Det har ikke skjedd siden 2007 at en topp fem-spiller som Ruud har røket ut så mange ganger mot spillere utenfor topp 50 som denne sesongen.

Tallene lyver altså ikke, det har vært en tung sesong for Ruud, sett bort fra French Open i mai.

– Det er ikke noe tvil om at han har hatt en litt laber utvikling etter French Open, noe han sier selv også, sa Discoverys tennisekspert Christer Francke til Nettavisen tidligere i uken.

2023-09-09T17:26:06Z dg43tfdfdgfd