DANMARK REAGERER ETTER NYHETEN OM NORGE: – TRIST

Danmark reagerer etter nyheten om Norge: – Trist

– Det er en trist aften for dansk klubbfotball.

Slik innleder danske Tipsbladet sin sak om temaet.

Fredrik Gulbrandsens sene scoring gjør nemlig at Norge er forbi Danmark og per nå ligger på 14. plass i Europa.

Les også: Molde-seier mot Club Brugge - Gulbrandsen avgjorde i dramatisk oppgjør

FC København var danskenes eneste gjenværende lag i europeisk cupspill denne våren. De røk tidligere i uken ut mot Manchester City og kan derfor ikke samle flere poeng for Danmark.

Nettstedet Bold innleder med det treffende sitatet «Åh, nei», etter nyheten om at Molde kjempet seg til seier mot den belgiske klubben torsdag kveld.

En plass blant topp 15 vil sikre at man kan få hele fem Europa-plass kommende sesong. Champions League endrer format fra kommende sesong fra gruppespill til en ligastruktur. Antall lag utvides også fra 32 til 36.

Per nå ligger Norge an til å få to lag i Champions League-kvalifisering.

– Det er en særdeles god nyhet hvis vi klarte det i forbindelse med den seieren her. Jeg har ikke helt kontroll på det selv, men det er viktig for norsk fotball. Da får du en lettere inngang til det å ha norske lag i gruppespill hvert eneste år, sa Molde-trener Erling Moe til TV 2 etter seieren torsdag.

– Hvis jeg ikke tar feil gjør det at vi får med et ekstra lag, slik at det blir fem. De gjør jo at det er flere lag som får anledning til å være med på det eventyret europeisk fotball er, og er med å heve standarden og synet andre har på oss.

Fortsatt kan Israel og Hellas passere Norge, men da skal svært mange resultater gå imot Norge.

Dersom Norge blir nummer 15 vil begge de norske lagene gå inn i andre kvalifiseringsrunde i Champions League. Dersom Norge attpåtil holder Israel bak seg og blir nummer 14, får vi ett lag i Champions League playoff og ett lag i kvalikrunde to.

2024-03-08T09:27:23Z dg43tfdfdgfd