DETTE SIER HAN NEI TIL: – GJERT ER DEN STøRSTE FORHANDLEREN

Dette sier han nei til: – Gjert er den største forhandleren

For den 25 år gamle løperen har tilværelsen blitt snudd på hodet det siste året. Jærbuen har gått fra å være et relativt ukjent navn for folk flest, til å ta mesterskapsmedalje i VM i Budapest og å være et av de norske håpene før sommerens mesterskap.

Gjert Ingebrigtsens elev har fått et velkjent navn her til lands, noe som har ført til både oppmerksomhet og en romsligere privatøkonomi. Inntekten er nemlig en helt annen enn det den var for kort tid siden.

– Når jeg kjøpte min første leilighet i fjor, så tenkte jeg at jeg i hvert fall ikke hadde råd til møbler. Det fikk komme etter hvert. Å betjene lånet også, jeg visste ikke hvordan jeg skulle klare det, sier Gilje Nordås til Nettavisen.

Løperen forteller at VM-medaljen forandret alt og at økonomien plutselig ikke var en bekymring lenger. Bronsen ble det store gjennombruddet, som sørget for at «alle» fikk øynene opp for nordmannen.

– Jeg gikk fra å gå flere hundre tusen i minus til å ha en god årsinntekt. Ting ble snudd opp ned.

GJENNOMBRUDD: Narve Gilje Nordås tok bronsemedalje under VM i friidrett i fjor. Foto: Beate Oma Dahle (NTB)

Gjert har en finger med i spillet

25-åringen er for tiden mellom høydeopphold og forbereder seg til en svært viktig sommer. Både EM i Roma og OL i Paris står for tur og nordmannen er blant de norske håpene i forkant.

I takt med resultatene har avtalene blitt større og tilbudene flere. Gilje Nordås har en australsk agent som tar seg av mye, men røper at treneren stadig har en finger med i spillet.

– Gjert er den største forhandleren, det er han som sørger for at jeg får en god avtale.

Les også: Raser etter sjokkbildene fra USA: – Som å skyte seg selv i foten

Til tross for at løperens navn har blitt velkjent i Norge, gjør han ikke spesielt mye ut av seg utenfor friidrettsbanen. I sosiale medier dukker oppdateringene opp med sjeldne mellomrom, noe Gilje Nordås er bevisst på. Han forklarer at om han først skal dele noe med de som følger ham, så skal det gjøres skikkelig og gi et annet innblikk enn det som kommer fram i media.

– Vil ikke selge sjela

Flere av friidrettsstjernene tjener gode penger ved å benytte seg av følgerbasen i sosiale medier. Gilje Nordås er klar på at han selv ikke kunne tjent de helt store beløpene der, men forteller at tilbudene stadig dukker opp.

Der er han imidlertid rask med å avslå potensielle avtaler.

– Det er todelt. Jeg er ikke så glad i sosiale medier og jeg vil heller ikke selge sjela. Jeg vil kunne stå inne for sponsorene mine, det kan ikke bare være for penger. Sosiale medier tviler jeg på at jeg noen gang kommer til å bruke som inntektskilde.

Løperens tilbakeholdenhet på nett, gjenspeiler hvordan han beskriver seg selv som person. Til tross for at han stadig har kommet med gullkorn og kommentarer i pressesonen etter konkurranser, er han en ganske annen på privaten.

SAMARBEID: Gjert Ingebrigtsen har trent Narve Gilje Nordås i flere år. Foto: Lise Åserud (NTB)

Tar grep før mesterskap

Gilje Nordås er introvert og forteller at «small-talk» er noe av det verste han vet. Det å møte kjentfolk på butikken syntes han både er kleint og ubehagelig.

– Jeg skulle gjerne sluppet folkemengder. Det å stå i intervjusoner syntes jeg ikke er så galt, det er mer jobb. Jeg er meg selv, men kanskje en annen variant. Der er man også hjulpet litt av adrenalin og man får spørsmål og svar. Det er kanskje litt komplekst og rart, at det å møte kjentfolk er et problem, mens å snakke foran en million seere er greit.

Nylig fortalte han om sosial angst i et intervju med NRK. Til Nettavisen forteller han at det ikke nødvendigvis hemmer hverdagen, men at han tar grep for å selv kunne være komfortabel.

Les også: Skandalebilder fra Kina går viralt: – Har ingenting med idrett å gjøre

Å skjerme seg fra situasjoner han syntes er ubehagelige er noe han bevisst gjør i forkant og underveis i den viktige sesongen han nå er inne i.

Både EM og OL byr på en rekke ukjente mennesker og nye inntrykk. Det koster krefter for den norske stjernen.

– Det handler om å begrense og skjerme seg litt. I hvert fall etter forsøk og heat, at man ikke har altfor mange sosiale interaksjoner som tapper krefter. Jeg forholder meg til den tette kjernen og er litt asosial og introvert. Jeg må legge fra meg mobilen og heller finne fram en bok. Det er best å unngå nettaviser også, for plutselig så står det noe.

Etter planen skal Gilje Nordås løpe to viktige mesterskap i sommer. Han er allerede kvalifisert til OL i Paris på 1500 meter, men har ikke tatt direktekravet på 5000 meter.

Tidskravet på 5000 meter er på 13:05. Nordås løp på 13.05,38 i fjor. 30. april skal 25-åringen i aksjon i spanske Huelva og der står 5000 meter på programmet. Dermed er det sjanser for å ta direktekravet under det stevnet.

Det er uansett 1500 meter som er Nordås' primærdistanse og der er han blant det høyest rangerte utøverne.

2024-04-22T04:05:56Z dg43tfdfdgfd