EKSPERTEN FYRER MOT HOVLAND-NYHETENE: – EN SKANDALE!

Eksperten fyrer mot Hovland-nyhetene: – En skandale!

«Alle» golfinteressertes ventetid var over torsdag. Da slo verdensstjernene ut på legendariske Augusta til 2024-sesongens The Masters.

Det gjeveste turneringen å vinne, mener mange, og igjen var hele eliten på plass for å kjempe om det prestisjetunge trofeet og den ikoniske grønne jakken.

Les: Slik gikk det med Hovland natt til fredag i US Masters

På start var naturligvis norske Viktor Hovland, igjen som en av favorittene, til tross for en svak start på det nye året.

Oslo-gutten har hatt en lengre turneringspause, men skal nå prøve å snu om på den svake trenden han har vist de siste månedene.

– Selvfølgelig er man ikke like selvsikker som man har vært, for eksempel i fjor. Det er jo litt kjipt, men sånn er det bare, fortalte en ærlig Hovland til Discovery, tidligere denne uken.

Les også: Hovland og resten av golfeliten mottar bekmørk melding

Trenerkaos

Det har vært uvanlig mye usikkerhet rundt den ellers så stabile 26-åringen. På nyåret ble det kjent at han byttet ut suksesstreneren Joe Mayo med newzealandske Grant Waite.

Samarbeidet har ikke hatt noen merkbare utslag, så denne uken dukket det opp en gammel kjenning ved Hovlands side.

Nylig avslørte han at Dana Dahlquist er Ekeberg-guttens nye trener, som også var mannen som trente han i perioden han først kom inn på PGA-touren.

– Jeg bare sendte ham noen videoer og likte måten han forklarte på. Jeg likte også hva han syntes var den beste strategien for å komme tilbake til mye av den bevegelsen fra den tiden. Jeg syntes det ga veldig mye mening, og så har vi jobbet litt sammen nå. Så får vi se hvordan det går, er Hovlands tanker.

Les også: Får høre det i engelsk presse: – Ofrer ingenting!

UTE PÅ RUNDE: Viktor Hovland var ute på en treningsrunde på ærverdige Augusta. Foto: George Walker IV (AP)

De stadige endringene i trenerteamet får Discovery-ekspert Per Haugsrud til å sperre opp øynene.

– Nå er det mye trenere inne i bildet, og jeg skjønner ikke helt hvorfor han skal begynne med det der. Det er jo egentlig en skandale at han har begynt å vingle så mye rundt dette her, forteller han til Nettavisen.

Og fortsetter:

– Nå skal ikke jeg på noen som helst måte belære Viktor, for han vet jo veldig godt hva han driver med. Men jeg synes det opplegget han nå kjører, med nye trenere og lange turneringspauser, er utrolig merkelig.

Frykter full stopp

Etter en eventyrlig start på profflivet, som nådde sitt toppnivå da han vant hele FedEx-cupen sammenlagt, har det vært en blytung start på 2024-sesongen.

Senest endte han på en delt 62. plass i The Players, og han har vært utenfor topp 20 i fire av de første fem turneringene etter årsskiftet.

– Jeg er veldig usikker på hvilken Viktor Hovland vi får se i The Masters.

TOMMEL OPP: Til tross for svakt spill, gir Viktor Hovland tommel opp før Masters-turneringen. Foto: Andre Redington (AFP)

Verdensstjerner som Rickie Fowler og Justin Thomas har nylig kommet ut av en lengre periode med fryktelige resultater på golfbanen.

Haugsrud frykter at man fort kan se lignende ting fra Norges store stjerne.

– Det kan helt klart skje med Viktor også. Han kan gå fullstendig i kald i halvannet år han også, og virkelig møte veggen. Dette viser jo også hvor godt vant vi har vært med prestasjonene hans, for alle tenker at en 17. plass i en stor turnering er langt unna. Men en god Masters-turnering for Viktor er å komme topp fem, avslutter Haugsrud.

Torsdag startet Masters-turnering, og Hovland paret opp med amerikanske Wyndham Clark og australske Cameron Smith. Du kan følge turneringen via denne linken.

2024-04-11T19:57:33Z dg43tfdfdgfd