ETTER TRAGEDIEN TOK LARS-PETTER ET BEVISST VALG: – HAR IKKE LYST TIL å ROKERE FOR MYE I LIVENE DERES

Etter tragedien tok Lars-Petter et bevisst valg: – Har ikke lyst til å rokere for mye i livene deres

MARBELLA (Nettavisen): – Vi var egentlig ganske forberedt på denne situasjonen. Og vi fikk øvd oss litt på denne under sommeren året før da det var flere klubber på. Da fikk vi brukt god tid til å diskutere hva vi gjør som klubb hvis det skulle skje.

Slik innleder Tromsøs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen om det som ble den store snakkisen i Fotball-Norge rett etter nyttår.

I fjor sommer ønsket blant annet Lillestrøm seg Gaute Helstrup som ny trener. Den gang klarte TIL å beholde treneren ut sesongen.

– Da det skjedde et halvt år senere så var det sånn sett ikke noe sjokk, sier Andressen om Glimt-overgangen i starten av 2024.

Les også: Glimt-nyheten har satt sinnene i kok: – Skjønner at Tromsø begynner å bli ganske lei av det

Det store samtaleemnet tidligere i år skapte store overskrifter og eskalerte ytterligere det anspente forholdet mellom Norges to nordligste toppklubber.

– Man blir på en måte først overrasket over valget, men så er det noe logikk i valget også. Men det betyr egentlig ikke så mye for min jobb, sier han videre.

Dere ser alt av OBOS-ligaen, samt en rekke kamper fra Eliteserien hos Nettavisen på Direktesport.

TROMSØ TIL BODØ: Duoen Helstrup og Gundersen ble gule i vinter. Foto: NTB/Bildbyrån

Sammen med Helstrup forsvant også midtstopper Jostein Gundersen til Bodø. Noen uker senere valgte også speider Jo Nymo Matland den samme ruten.

– Det er spesielt at det har skjedd med så mange og at det er Tromsø-folk. Ikke bare fra fotballklubben, men også fra byen. Det er jo spesielt, slår Tromsøs sportssjef fast.

Les også: Tromsø-trener Helstrup blir Knutsen-assistent i Bodø/Glimt

– Mye følelser involvert

Kræmer-Andressen mener at Tromsø suksess i fjor har tvunget fram interesse fra andre. Det viser også et par av spillersalgene klubben har gjort i senere tid.

Men tromsøværingenes Glimt-overganger har skapt kraftige reaksjoner i Tromsø by.

– For supportere er det mye følelser involvert i valget som de gjør, men valget om å gå videre har vi vært klar over at kom til å skje. Det blir mye reaksjoner av sånne ting.

– Men vi skal bygge oss sterkere og sterkere.

Les også: Helstrup: – Ydmyk for at dette er en kontroversiell overgang

De kontroversielle overgangene har satt fyr på rivaliseringen mellom de to klubbene i nord. Andressen sier at han allerede har fullbooket to store chartrede SAS-fly fra Tromsø til Bodø 16. mai.

– Det er også det som er positivt i Tromsø etter at dette skjedde. Folk kunne jo mistet troen, men det har bare økt engasjementet og lysten på å få det til, sier han.

Andressen er ærlig på at spillere og ledere i Tromsø enkelt kan lokkes vekk fra klubben til større penger andre steder både i Norge og i utlandet.

– Men vi skulle ønske at de gikk til større klubber i utlandet når de går videre. Det er litt rart at det for en del av dem bare har blitt litt lenger sør.

I FOKUS: Tromsøs sportssjef Lars Petter Andressen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Spesiell livssituasjon: – Ikke lyst til å rokere for mye i livene deres

Sportssjefen har den siste tiden sett flere nøkkelbrikker forsvinne fra klubben. Men det er ingen hemmelighet at TIL-suksessen også har gjort han selv attraktiv fra andre.

Han legger ikke skjul på at det har vært godt med interesse rundt egen person, men foreløpig ingenting som har vært i nærheten av at han virkelig har ønsket å se nærmere på det.

– Hva tenker du om din egen karriere?

– Jeg trives veldig godt i det jeg holder på med i Tromsø. Jeg er i nuet. Jeg har også en litt annen spesiell situasjon hvor det er mer komplisert å flytte rundt på meg. For meg er det ikke noe jeg higer etter for øyeblikket. Vi skal ut i Europa og jeg tror vi kan få til kule ting her.

FAR OG SØNN: Kræmer-Andressen hadde med seg barna til Spania tidligere i år. Her med sin yngste sønn.

Den spesielle situasjonen 37-åringen sikter til snudde livet på hodet for snart to år siden. Til Nettavisen har han tidligere fortalt historien om kona Helle som ble diagnostisert med uhelbredelig beinmargskreft og kun tre måneder senere, i juni 2022, gikk bort etter kort tids sykdom.

Tilbake satt Andressen med to små sønner. Dette har gjort at TIL-sjefen har fått et annet perspektiv på ting som skjer i fotballen – inkludert sin egen karriere.

– Når man har to små barn som man er alene om, så har man ikke lyst til å rokere for mye i livene deres heller. De har en veldig trygghet i de rammene de har her. Men jeg har tro på at de kan ha godt av en gang å bo andre steder, og i fotballen kan jo det fort skje, men akkurat i den livssituasjonen vi står nå så har det vært lite aktuelt.

– Jeg vil at de skal kjenne på så mye trygghet som mulig. Og det gjør de nå, sier Andressen som hadde med sine egne foreldre og bror på treningsleir til Marbella i vinter.

Les også: Glimt-valget forbauser: Nå kommer spørsmålene

– Kom aldri ned i en dyp sorg

Etter at han mistet kona sommeren 2022 var Andressen relativt raskt tilbake i jobb.

– Jobben og barna har gjort at jeg egentlig ikke kom ned i en dyp sorggreie, fordi det var action med en eneste gang. Man har en jobb hvor det er action hele tiden. Jeg har to barn som er tre og fem år nå hvor det også er fullt kjør.

SÅ KAMP: Sønnen følger med på Tromsø-kamp sammen med pappa.

– På en måte gir man ikke seg selv tid til å sørge. Men det er også en god greie å bare kjøre på videre med livet sitt. Jeg vet det er mange som velger å gjøre det annerledes, men for min del har det vært å kjøre på videre med livet fra dag én. Det har vært godt for min del.

Han legger likevel ikke skjul på at han innimellom kan kjenne på følelsen av dårlig samvittighet over at han ikke er nok med barna sine.

Èn ting er han uansett klokkeklar på.

– Det skal klaffe veldig bra om man skal gjøre noe og flytte på seg fra Tromsø, sier han om egen fremtid.

2024-03-30T18:48:15Z dg43tfdfdgfd