FIKK SKISTAD-SJOKK: – Hæ, ER DET SANT?

Fikk Skistad-sjokk: – Hæ, er det sant?

DRAMMEN (Nettavisen): Stavås Skistad var igjen suveren under bysprinten i Drammen. På oppløpet distanserte hun Linn Svahn, og etter å gått først over mål kunne 25-åringen ta imot publikums hyllest, vaiende med et Konnerud IL-flagg.

Tirsdagens triumf på hjemmebane er Skistads fjerde seier denne sesongen, og hennes andre strake seier i Drammen.

Ting kunne imidlertid fort sett helt annerledes ut for Skistad tirsdag ettermiddag. I semifinalen ble det nemlig svært dramatisk for 25-åringen.

– Hæ, er det sant?

Inn mot oppløpet knakk hun den nederste delen av staven, og dermed måtte hun spurte uten trinse. Det er ingen enkel jobb, men Skistad tok seg likevel videre til finalen, som hun altså vant.

Trener Lage Sofienlund er mektig imponert over at Skistad tok seg til finalen, til tross for stavproblemer.

– På et sånt bløtt føre som det er i dag er det egentlig umulig. Det er utrolig imponerende at hun klarte å få det til, sier han til Nettavisen.

KNEKT STAV: Lage Sofienlund viser fram den knekte staven til Kristine Stavås Skistad. Foto: Terje Pedersen (NTB)

Han visste imidlertid ingenting om dramatikken før han fikk beskjed om det etter Skistad hadde kommet i mål. Da han hørte hva som hadde skjedd, og at Skistad likevel gikk videre, ble han satt ut.

– Jeg bare «hæ, er det sant?» Det er jo helt utrolig det hun gjør. Da skjønte jeg at hun kom til å gå fort i finalen. Da fikk du den der «ok, her er det høyt nivå», forteller Sofienlund.

Les også: Går til angrep på Lersveen: – Må ta seg en bolle

– Hun må få handikap

Skistad ble selv bekymret da hun skjønte at hun måtte spurte uten trinse på staven.

– Jeg tenkte «søren, da». Men så tenkte jeg at jeg er rask og at jeg må bare komme videre, sier hun til Nettavisen.

– Hvor mye hindret det deg?

– Det hindret meg mye. Jeg bør ikke gå videre, men jeg går videre, sier Skistad.

JUBEL: Kristine Stavås Skistad jublet med Konnerud IL-flagg. Foto: Mathias Bergeld (Bildbyrån)

Også mannen som vant herrenes sprint, Johannes Høsflot Klæbo, lar seg imponere over Skistad. Han er samtidig ikke overrasket over at Skistad klarte seg uten trinse.

– Se på henne. Hun staker jo dobbelt så fort som de andre. Hun må jo få et lite handikap der, sier han lattermildt til Nettavisen.

Les også: Tyskeren vil flytte femmila i Holmenkollen

– Eventyr

Til tross for problemer med staven, ble det altså seier på hjemmebane for Skistad. Sofienlund, som har vært treneren hennes i flere år, setter ekstra pris på at Skistad vinner akkurat i Drammen.

– Det var ekstremt deilig. For meg så er denne dagen stor fordi Konnerud IL og Drammen arrangerer. Det er Drammen by. Det er så moro når det er ei Konnerud-jente som kan vinne det skirennet. Det er det som er så stort, forklarer han.

Les også: Therese Johaug avslører bryllupsdetalj – fikk tips fra TikTok

Sofienlund mener Skistads herjing på hjemmebane nesten er som et eventyr.

– Den klubbgutten som har et hjerte for Konnerud, han kjenner mer på det i dag, for det er så mye rundt. Det gjør det litt rørende det som skjer i dag. Det et litt eventyr. Det skal egentlig ikke skje dette, at en jente fra Konnerud vinner verdenscuprennet i Drammen, sier han.

Nå venter sesongens siste verdenscuphelg for Skistad i Falun. Fredag er det sprint, og der er Skistad blant de største favorittene.

2024-03-12T18:09:09Z dg43tfdfdgfd