FLERE STYGGE SAMMENSTøT: – DET ER LIVSFARLIG

Flere stygge sammenstøt: – Det er livsfarlig

VIKING - BRANN 1-1:

En fullsatt SR-Bank Arena sørget for en nydelig ramme i søndagens Vestlandsderby mellom Viking og Brann. Selve kampen ble også svært underholdene.

Lars-Jørgen Salvesen sendte Viking i ledelsen i første omgang etter et nydelig innlegg fra Joe Bell. Etter heftig press fra Brann satte Ole Didrik Blomberg inn utligningen for bortelaget i andre omgang.

Ti minutter før full tid jublet Bård Finne for scoring etter en sterk Brann-kontring, men målet ble kjapt annullert for offside etter en VAR-sjekk. Dermed endte det 1-1 etter en dramatisk kamp i Stavanger.

– Det var en voksen fotballkamp, som var gøy å spille. Det er bittert at vi ikke tar tre poeng. Vi skaper nok til å score mer enn det ene, men skal ta med oss at vi produserer så mye, sier Finne til TV 2 etter kampen.

– Det er livsfarlig

Kampen var preget av høy temperatur og mange tøffe dueller i det som ble et opphetet Vestlandsderby. I første omgang ble det en stygg kollisjon mellom to Viking-spillere.

Brann slo inn foran mål, og inne i feltet smalt Viking-midtstopper Djibril Diop og keeper Patrik Gunnarsson sammen i en stygg kollisjon.

– Det er en livsfarlig situasjon. Diop der på 190 cm og 90 kilo og keeper kommer ut og bare «schmakk» i hverandre mens begge ser på ballen. Det kan gå tenner, nese, ribbein, alt, sa TV2s kommentator Morten Langli.

SMELL: Viking-keeper Patrik Gunnarsson ble liggende etter et kraftig sammenstøt med egen lagkamerat. Foto: Carina Johansen (NTB)

– Det er bare flaks/uflaks om det der går bra, sa ekspertkommentator Solveig Gulbrandsen.

På TV-bildene kunne man se at Gunnarsson fikk noen skikkelige knottemerker på magen. Det gikk imidlertid bra med keeperen og han fortsatte å spille etter litt behandling.

På overtid ble det nok et kraftig sammenstøt, da mellom Ulrik Mathisen og Sondre Langås. Mathisen gikk ned for telling, og det ble helt stille på stadion.

Mathisen kom seg heldigvis ganske kjapt på beina igjen, men han ble byttet ut.

Dramatisk oppgjør

Det var Brann som tok initiativet i kampen fra start av, og bortelaget var farlig frempå med Bård Finne ved flere anledninger de første 20 minuttene.

Det var likevel Viking som tok ledelsen på SR-Bank Arena. Etter halvspilt første omgang plukket Joe Bell opp ballen utenfor sekstenmeteren, og han løftet ballen følsomt inn foran mål. Inne i boksen kom Lars-Jørgen Salvesen seg fri og headet inn 1-0.

– Det er et perfekt innlegg, sa Gulbrandsen om Bells involvering.

JUBEL: Lars-Jørgen Salvesen sendte Viking i ledelsen. Foto: Carina Johansen (NTB)

Hun var samtidig kritisk til Brann sitt forsvarsspill.

– Forsvarsspillerne til Brann ligger strødd. De har ikke helt kontroll, sa hun.

Salvesen skapte også flere problemer for Branns forsvarere utover i omgangen. Han kom til to gode muligheter, men begge ganger var Mathias Dyngeland på plass og reddet.

På overtid av første omgang var Brann svært nære å utligne, men Sivert Heltne Nilsens heading gikk i stanga og ut.

Utligning og annullering

Bortelaget fortsatte å jage utligning i andre omgang, og i det 65. minutt kom Finne svært nære. Avslutningen til Brann-spissen gikk imidlertid like utenfor.

I det 70. minutt skulle den til slutt sitte for Brann. Etter et massivt trykk fra rødtrøyene rotet Viking-forsvaret det til. Ballen havnet i beina til Ole Didrik Blomberg, og fra spiss vinkel satte han ballen i mål.

I det 81. minutt trodde Bård Finne han hadde snudd kampen for Brann da han satte ballen i mål etter en sterk Brann-kontring. 29-åringen var imidlertid i offside da Blomberg sendte han gjennom, og etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert.

2024-04-14T15:15:23Z dg43tfdfdgfd