FOSSESHOLM OG ØSTBERG UTE AV LANDSLAGET I LANGRENN

Fossesholm og Østberg ute av landslaget i langrenn

HOLMENKOLLEN / AKERSGATA (Nettavisen): Onsdag ble langrennslandslagene for neste sesong klare.

Profiler som Johannes Høsflot Klæbo og Kristine Stavås Skistad er nå tilbake på landslaget. Klæbo sto utenfor landslaget sist sesong, mens Skistad har valgt å stå utenfor landslaget de siste årene for å satse på et eget opplegg. Nå er altså begge tilbake.

Mens noen profiler er tilbake, er det andre som nå er ute av laget i sesongen med VM på hjemmebane som det store høydepunktet.

Profiler vraket

På kvinnelandslaget er verken Helene-Marie Fossesholm eller Ingvild Flugstad Østberg tatt u for 24/25-sesongen.

Flugstad Østberg har konkuurrert lite de siste årene, blant annet på gunn av startnekt knyttet til helseutfordringer. Fossesholm bestemte seg sist sesong for å ta en pause fra langrennsirkuset i 2023 etter det hun selv beskrev som en tung høst.

Marte Skaanes og Ane Appelkvist Stenseth er heller ikke tatt ut for den kommende sesongen. Dermed er Heidi Weng (32) og Anne Kjersti Kalvå (31) de to mest rutinerte løperne i kvinnetroppen.

Det har også vært spekulasjoner om at Therese Johaug kunne returnere til landslaget etter snakk om at hun vurderer å satse mot VM i Trondheim neste år, men veteranen, som la opp i 2022, var ikke blant de som dukket opp onsdag.

UTE: Helene-Marie Fossesholm. Foto: Lars Thomas Nordby

Herreendring

Nytt av året er det også at herrelandslaget kun blir ett lag og ikke sprintlag og allroundlag som tidligere.

Sjur Røthe og Sindre Bjørnestad Skar er de to veteranene som går ut av herrelandslaget.

Av nye løpere på herrelaget finner vi Ansgar Evensen, Iver Tildheim Andersen og allerede nevnte Klæbo.

– Det er fint å være tilbake. Nå blir det litt mer ro og fokus på det vi skal gjøre, som er VM, så får vi bare gjøre det vi kan best, som er å trene, spise og sove, så får vi se hvor langt det drar oss, sier Klæbo på pressekonferansen.

Han er klar på at medalje er målet under VM neste år.

– Jeg reiser ikke til Trondheim for å bli nummer ti, da kan jeg finne på noe annet, sier mannen som bor i Trondheim (Byåsen).

Dette er lagene:

Herrelandslaget for sesongen består av: Erik Valnes, Even Northug, Håvard Solås Taugbøl, Ansgar Evensen, Pål Golberg, Johannes Høsflot Klæbo, Didrik Tønseth, Harald Østberg Amundsen, Martin Løwstrøm Nyenget, Simen Hegstad Krüger og Iver Tildheim Andersen.

Kvinnelandslaget for sesongen består av: Kristine Stavås Skistad, Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå, Lotta Udnes Weng, Kristin Austgulen Fosnæs, Julie Myhre, Margrethe Bergane og Mathilde Myhrvold.

2024-04-24T12:13:44Z dg43tfdfdgfd