FULL SPLID ETTER GULLBALLEN-UTDELINGEN: – BURDE VUNNET

Full splid etter Gullballen-utdelingen: – Burde vunnet

«Som dere vet … Jeg syntes Erling Haaland burde vunnet Ballon d'Or basert på forrige sesong. Men selvfølgelig: Gratulerer til Lionel Messi. Den beste fotballspilleren noensinne», skriver TV-personlighet Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

Han er blant flere som mener den norske superstjernen var en sterk kandidat til å danke ut Messi. Fotballekspert Lars Tjærnås var med på avstemmingen og avslører at den argentinske stjernen ikke var hans førstevalg.

Bli varslet om siste nytt: Få Nettavisen-appen til iPhone og Android her!

«Jeg fikk lov å avgi stemme på Gullballen Derfor stemte jeg på en annen enn Messi denne gang. (men gratulerer til en fenomenal spiller)», skriver han på Twitter.

Les også:

Les også: Erling Braut Haaland ble årets spiss under Gullballen-utdelingen

I en lengre analyse i Aftenposten utdyper eksperten:

– Det er ikke feil at Lionel Messi vant Gullballen – igjen. Det er nesten aldri feil at Messi mottar utmerkelser. Min stemme gikk likevel i en retning jeg aldri hadde trodd den skulle gå: til en norsk herrespiller.

Les også: De ti siste Gullballen-vinnerne

Mbappe nummer tre

Mandagens gullball var den åttende i rekken for Messi.

Haaland ble altså nummer to, mens Kylian Mbappé ble nummer tre. Manchester City-spilleren snakket med TV2 om det han har oppnådd på fotballbanen så langt.

– Dette var drømmen, det er det jeg ville når jeg var liten. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sa han underveis i prisutdelingen mandag kveld.

Utdelingen ble avholdt i Paris, hvor flere av verdens største fotballstjerner var til stede. Sammen med sine partnere, venner og familie dukket en etter en opp på rød løper i forkant. Haaland kom sammen med sin venninne Isabell Haugseng Johansen.

VM-gullet veide tungt

I TV2s studio etter utdelingen poengterte de hvor tungt VM-gullet i Qatar i fjor veide inn for Messi-seieren. Argentina stakk altså av med seieren i mesterskapet etter seier i finalen mot Frankrike.

Til tross for at det «bare» ble en andreplass for Haaland i selve gullball-utdelingen, vant han prisen for beste angriper tidligere mandag kveld. Manchester City vant også prisen for beste fotballag på herresiden. Dermed ble det likevel solid uttelling for den norske superstjernen.

2023-10-30T22:43:33Z dg43tfdfdgfd