GJERT INGEBRIGTSEN DUKKET OPP I GLASGOW - RøPER FRUSTRASJON: – IKKE OPTIMALT

Gjert Ingebrigtsen dukket opp i Glasgow - røper frustrasjon: – Ikke optimalt

GLASGOW/OSLO (Nettavisen): I helgen skal deler av verdenseliten kjempe om medaljer i innendørs-VM i Skottland.

1500 meteren går uten Jakob Ingebrigtsen, men norske Narve Gilje Nordås er på plass og holdt pressekonferanse torsdag.

I rommet var også trener Gjert Ingebrigtsen. Han har fått avslag på akkreditering til mesterskapet, og får ikke følge sin elev på best mulig måte.

– Vi gjør det beste ut av de rammene og forutsetningene vi har, men det er ikke optimalt på noen som helst måte, forteller han til Nettavisen.

– Hva tror du om sjansene hans i mesterskapet?

– Han må komme seg gjennom klabb og babb-kjøret innledningsvis, men kommer han til en finale vil han gjøre det bra. Vi er først og fremst her for å få konkurransetrening til EM og OL. Det er viktig å være her, for å kjenne på nervøsiteten, fortsetter han

Tidligere denne måneden ble det kjent at Ingebrigtsen er siktet av politiet for kroppskrenkelse. Han har selv avvist påstandene på det sterkeste. Ingebrigtsen ønsket ikke å snakke om den mye omtalte saken torsdag.

Les også: Brøt ut i latter av Ingebrigtsen-spørsmål

Takker Gjert

Narve Gilje Nordås var imidlertid klar på at han er takknemlig for den jobben treneren gjør for han, tross alt som skjer rundt.

– Han er svært viktig. Han legger til rette for at jeg kan møte opp på trening, og slipper å tenke på andre ting. Det sparer jeg fryktelig mye krefter på. Både i hverdagen, men selvfølgelig også her under mesterskap, forteller han til Nettavisen under torsdagens pressekonferanse.

– Hvor ofte ser dere hverandre?

– Vi ser hverandre stort sett hver dag, ikke nøyaktig hver dag, men rundt fem ganger i uken.

I GLASGOW: Gjert Ingebrigtsen følger Narve Gilje Nordås tett under mesterskapet, men får ikke akkreditering. Foto: Lise Åserud (NTB)

Ingen endring

Det var styret i Norges Friidrettsforbund som besluttet å frata Gjert Ingebrigtsen muligheten til akkreditering under mesterskap.

– Offisielt vedtok styret i fjor høst at han ikke kom til å få akkreditering, og det vedtaket gjelder frem til man velger å endre på det, forteller sportssjef i Norges Friidrettsforbund til Nettavisen.

– Ingenting har endret seg etter at siktelsen mot Ingebrigtsen ble kjent?

– Nei, for det foreligger ikke noen dom ennå. Det må man først se på når politiet er ferdig med sin jobb, men foreløpig står styret på den vurderingen som ble gjort i fjor høst.

Han forteller at han stadig har dialog med Ingebrigtsen:

– Vi har jevnlig dialog, og det har vi hatt rundt denne prosessen også. Vi har dialog rundt tilretteleggingen for Narve, og tingene som dukker opp rundt det.

Det var i tidligere i februar at Ingebrigtsens forsvarer, advokat John Christian Elden, kunne bekrefte til Nettavisen at det var tatt ut en siktelse mot 58-åringen. Saken har blitt mye omtalt i media, helt siden de tre Ingebrigtsen-brødrene valgte å bryte med faren som trener. Siden har det kommet fram en rekke detaljer i saken, som nå har endt i en siktelse.

2024-02-29T17:21:48Z dg43tfdfdgfd