GJERT INGEBRIGTSEN NEKTES AKKREDITERING TIL OL I PARIS

Gjert Ingebrigtsen nektes akkreditering til OL i Paris

Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner, mot én av de fornærmede i saken. Det ble kjent mandag.

De resterende sakene politiet har etterforsket er henlagt. Sakene mot fem av de fornærmede henlagt på bevisets stilling, og én av sakene er henlagt på foreldelse.

– Dette er en trist sak

Nå bekrefter Olympiatoppen til VG at treneren ikke kommer til å få akkreditering til sommerens OL i Paris. Ingebrigtsen er trener for løperen Narve Gilje Nordås.

– Dette er en trist sak for alle involverte. Den må nå få gå sin gang i rettsapparatet, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø til VG og legger til:

– En person som er tiltalt for mishandling i nære relasjoner, vil ikke være aktuell for å bli akkreditert i den norske troppen til OL. Vårt fokus vil uansett være å bidra til optimale forberedelser for utøverne som skal konkurrere i OL og Paralympisk.

Ingebrigtsen hadde heller ikke akkreditering under VM i Budapest i fjor, mens reiste og bodde sammen med sin elev Narve Gilje Nordås under det mesterskapet. Uten akkreditering fikk han imidlertid ikke tilgang inn på stadion.

Allerede i forkant av politiets etterforskning mot friidrettstreneren var det kjent at Norges Friidrettsforbund ikke ønsket at Ingebrigtsen skulle få akkreditering til OL, på grunn av det anstrengte forholdet til sine tre løpesønner, Jakob, Henrik og Filip.

Generalsekretær i Norges Friidrettsforbund, Kjetil Hildeskor, sier til VG at de fortsatt har samme syn på saken og understreker at friidrettsforbundet tok en uavhengig beslutning om dette, før straffesaken ble opprettet.

LES OGSÅ: Nå har politiet konkludert i Ingebrigtsen-saken

– Ingebrigtsen uenig i fremstillingen

Ingebrigtsens forsvarere John Christian Elden og Heidi Reisvang sier i en felles uttalelse på vegne av sin klient mandag.

– Vi merker oss at saken nå har en helt annen karakter enn det den innledningsvis hadde, og at saken er henlagt for samtlige av de øvrige fornærmede. Hva gjelder de henlagte sakene, er vi enige i at det ikke er bevismessig dekning for at Ingebrigtsen har gjort noe straffbart, sier Elden og Reisvang.

Videre sier de at Ingebrigtsen er uenig i fremstillingen av hendelsene som tiltalen er basert på, og at han her ikke erkjenner straffskyld.

– Vi ønsker ikke å forhåndsprosedere saken i offentligheten. Saken er naturligvis en belastning for alle berørte, og det bes derfor om at familien nå får ro. Vi vil komme tilbake til saken i retten, der den hører hjemme, sier de.

Mette Yvonne Larsen, som er bistandsadvokat for flere av barna til Ingebrigtsen, sier til NRK at hun ikke er enig i at de øvrige sakene mot Ingebrigtsen henlegges og at minst én av dem vil bli påklagd.

Skrev kronikk i VG

I februar ble det kjent at Gjert Ingebrigtsen var siktet for ett tilfelle av vold. Siktelsen gjelder brudd på straffelovens mildeste voldsparagraf, paragraf 271, som har en maksimal strafferamme på ett års fengsel.

Ingebrigtsens forsvarer, advokat John Christian Elden, har tidligere uttalt at hans klient nekter straffskyld.

Det forelå to anmeldelser mot Ingebrigtsen, men det ble bare tatt ut siktelse for den ene av dem før nyttår.

Alle de sju barna til Ingebrigtsen fikk status som fornærmet.

Elden bekreftet til Nettavisen i februar at Ingebrigtsen har blitt siktet for ett tilfelle av kroppskrenkelse for å ha slått et håndkle mot én fornærmet. Ifølge advokaten risikerte Ingebrigtsen en bot.

Det var i oktober at de tre sønnene Henrik, Filip og Jakob gikk ut i VG med en kronikk der de beskyldte faren for å ha brukt fysisk vold og trusler mot dem i oppdragelsen under oppveksten.

I kjølvannet av dette ble det kjent at saken skulle etterforskes av politiet.

Gjert Ingebrigtsen har på sin side hele veien avvist påstandene på det sterkeste.

2024-04-29T08:02:46Z dg43tfdfdgfd