HAALAND-HENDELSEN SNAKKES OM I ENGLAND: – EN GRåDIG MENTALITET

Haaland-hendelsen snakkes om i England: – En grådig mentalitet

Erling Braut Haaland ble den store helten med sine fire scoringer for Manchester City mot Wolves lørdag kveld.

Nordmannen har måttet tåle en del kritikk den siste tiden, men slo nådeløst tilbake i den viktige ligakampen.

I et TV-intervju i kjølvannet av oppgjøret brøt han også stillheten om en av sine største kritikere, Sky Sports-ekspert Roy Keane.

Selv om han var i fyr og flamme, ble Haaland ganske motvillig dratt av banen av manager Josep Guardiola i det 82. minutt.

Bildene viste at nordmannen var tydelig irritert over noe.

Reaksjon: – Var forbannet

Lokalavisen Manchester Evening News trekker fram nettopp opp den litt opphetede ordvekslingen mellom de to da Haaland ruslet av banen. Journalist Isaac Johnson merket seg hendelsen og mener det er et godt tegn for City i innspurten av sesongen.

LES OGSÅ: Da de flyttet fra Norge, merket samboeren en endring: – Jeg sa ikke mye

«Jeg så Haalands misnøye i prat med Guardiola - det viser hvorfor City vinner The Double», bruker han som overskrift.

– Til tross for at han scoret fire mål for andre gang denne sesongen, var Haaland rasende da han gikk av banen. Spissen var åpenbart misfornøyd og snakket med seg selv på vei mot benken, skriver Johnson i en kommentar for avisen.

– Han tok riktignok manageren i hånda, men det virket ikke som han hadde planer om å bli værende for å få med seg Guardiolas «peptalk» etter kampslutt. Han kastet leggskinnene i bakken etter at han hadde satt seg på benken, skriver journalisten.

SMILET TILBAKE: Etter kampslutt hadde Erling Braut Haaland roet seg ned litt og strålte fra øre til øre. Foto: DARREN STAPLES

På en pressekonferanse etter kampen kunne Guardiola avsløre at Haaland blant annet var sinna fordi han i flere situasjoner gjennom kampen ikke hadde fått frispark da han mente det burde vært gitt og dette irriterte angivelig nordmannen.

– Reaksjonen hans viser en vilje til å se på hver eneste detalj i jakten på forbedring, der fire mål ville vært mer enn godt nok for de fleste andre spisser til å glemme beslutningene som ble tatt ute på banen, mener Johnson.

– Den grådige mentaliteten og sulten er en refleksjon over lagets etos på dette stadiet av sesongen. Det er noe som helt klart kan ta City over mållinjen i gullkampen og i FA-cupfinalen. Haalands irritasjon vil bare drive ham til å bygge videre på de 36 målene han har scoret så langt denne sesongen og hvert eneste mål vil være viktig i jakten på «the double», skriver lokalavisen.

Guardiola: – Kan garantere det

Manchester City-manager Guardiola uttalte seg altså også om spissen på pressekonferansen etter kampslutt.

– Det var mange situasjoner der vi slo langt opp mot Haaland i bakrommet. Han vant ballen, men ble dratt i av motstanderen uten at det ble gitt frispark. Hvis det er skulder-mot-skulder, så kan jeg forstå det, men noen ganger ble han dratt ned.

LES OGSÅ: Skistjernen innrømmer: – Synes det er veldig flaut

– Flere ganger gikk han i bakken og det ble ikke gitt frispark. Han var rett og slett litt frustrert over dette, men jeg kan garantere at han var en glad mann i dag, sier spanjolen om 23-åringen.

Også i Viaplays studio etter kampen, merket de seg reaksjonen fra Haaland da han ble byttet ut.

– Det er lett å tolke det kroppsspråket der. Han er meget misfornøyd, oppsummerte Viaplays programleder Gunnhild Toldnes da bildene av Haaland rullet over skjermen etter kampen.

– Han har jo bare scoret fire mål. Det er lov å være misfornøyd da, sa ekspert Jan Åge Fjørtoft med et smil.

Lørdagens resultater betyr at City fortsatt er i førersetet om ligatittelen, selv om det per nå ligger ett poeng bak Arsenal på tabellen. De lyseblå har nemlig én kamp mindre spilt og kan med seier der ta seg forbi londonklubben.

2024-05-05T19:43:12Z dg43tfdfdgfd