HAN SOM IKKE VAR GOD NOK FOR RBK, SITTER Nå På SVARENE

Han som ikke var god nok for RBK, sitter nå på svarene

DU TROR DET ikke før du ser det, og knapt da om du heter Kjetil Rekdal. Et lite skritt fram i siste seriekamp ble erstattet med fire tilbake da det handlet om en motstander fra nivå fem.

Rosenborg er videre i cupen, men det finnes ingen glede.

I nabolaget Trondheim er plutselig alle lag til besvær.

TRØNDERSKE MENINGSBÆRERE MED fotballsjela i Rosenborg og det som en gang var en seiersmaskin, var på mange måter lettet etter gudskjelov-seieren mot Haugesund 16. mai. Det er naturlig gitt klubbens ståsted. Hvordan de leser framtida er ditto interessant.

Den ene snakker som Gro og Eggen på 90-tallet, om stø kurs, og ber Rosenborg ta seg en tur til Ranheimsfjæra for å se røttene i vekst.

Les også: Til RBK-ledelsen: Kjør til Ranheim for å lære hvordan moderne fotball spilles

Paradokset i det er OBOS-klubbens «gartner», Kåre Ingebrigtsen – han som fikk sparken av han som snakket mest om røtter på Lerkendal, tidligere styreleder Ivar Koteng.

Den andre flørter med det Rosenborg har diskutert, men som klubben av forskjellige årsaker egentlig ikke vil ha – i hvert fall ikke før 1–0 over fjerdedivisjonslaget Trygg/Lade:

Investorer.

Les også: Rosenborg får kritikk etter sliteseier: – Ikke overbevisende

EN GANG I verden, da Ranheim var mest kjent for den lukta papirfabrikken plaget omgivelsene med, kunne du trekke linjer fra Lerkendal til store fotballnasjoner som Spania, Tyskland og England, og på den måten sammenligne Rosenborgs selvlærte glupskhet med tilsvarende krav og forventninger i andre store klubber rundt om i Europa. Rosenborg var Norges svar på seiersvante institusjoner som Real Madrid, Barcelona, Bayern München og Manchester United.

Rosenborg var en gigantisk klubb i Norge, internasjonalt til å regne med – også på det øverste nivået.

Fem år uten noe som helst er det snart bare desperasjon igjen.

MEN KRAVENE TIL suksess er der, noe som alltid vil følge en stor klubb. Feilen RBK har gjort er at de har brukt de siste årene på å gå baklengs inn i framtida, og på den måten latt fortida styre. Litt som på Old Trafford om du vil, dog uten sammenligning for øvrig selv om også den beste Trondheim-naboen spiller i lys blått.

Rosenborgs virkelige problem, om du kjøper den ferskeste analysen fra trøndersk fotball, er at det er lillebror Ranheim som har skjønt det.

Les også: MortenP

Det betyr i realiteten at han som ikke lenger var god nok for RBK sommeren 2018, nå hevdes å sitte med svarene i Trondheim.

HVA DET SIER om klubbens ledelse på veien inn i bakevja er det skrevet mye om. Hvor vondt det må gjøre sier seg selv. Da alt skulle bli bedre enn best, førte dramatiske avgjørelser til at alt ble verre enn verst.

Ranheim er ikke Manchester City bare så det er sagt, men når Rosenborg oppfordres til å ta en tur til lillebror, må det føles sånn.

Pluss litt til.

LETTELSEN DU du så på Lerkendal 16. mai, da Haugesund ble slått 1–0 med en mann mer i 56 minutter, bekrefter på mange måter tilstanden i Rosenborg. Det var ekte følelser i spill. De tre poengene var som medisin hentet på blå resept. Mot Trygg/Lade glemte de å ta dem.

Så glem banneret fra Vålerenga-kampen, og det iboende kravet om angrepsvillig og artig fotball.

Der Rosenborg er nå er det andre ting som gjelder.

Men som vanlig spøker fortida, selv den som ikke var god nok, og nå er den bare en langball unna.

Er det for nedverdigende skal det finnes alternativer i Bodø, Bergen (!) og Göteborg.

Les også: Godfoten brakk lenge før Kjetil Rekdal kom til Lerkendal

TIL ORIENTERING FINNES det linjer å trekke fra denne tilstanden også, der det største spøkelset må være Liverpools 30-års tørke fra 1990–2020. To andre er Arsenals 19 år uten et Premier League-trofé, og Manchester Uniteds seks forsøk på å finne en manager som kan gi fansen noe som minner om det Sir Alex Ferguson skjemte dem bort med fram til 2013.

Er det noe som bør skremme alle Rosenborg-hjerter, så er det akkurat det.

NÅR MANCHESTER UNITED en gang løfter sitt 21. ligatrofé vil det ropes «Kongen er død, leve Kongen» på Old Trafford. Sitter Sir Alex Ferguson på tribunen vil du se han krabbe ned fra hornet på veggen.

Rosenborg på sin side har vunnet ni seriegull siden Nils Arne Eggen offisielt ga seg i 2002.

Måten de er blitt vunnet på har med et par unntak sjelden vært god nok.

Rosenborg har prøvd å finne seg sjæl i 21 år, og nå hevdes det at tampen brenner i nabolaget.

Om ikke annet treffer i hvert fall forslaget en tidligere styreleder der det gjør mest vondt.

2023-05-25T08:17:53Z dg43tfdfdgfd