HANSEN MERKER FORSKJELL ETTER AT HUN FORLOT NORGE: – NOE HELT ANNET

Hansen merker forskjell etter at hun forlot Norge: – Noe helt annet

Tuva Hansen forlot Norge og flyttet til Tyskland i 2023.

Hun forteller om en helt annen hverdag i sitt nye land kontra Norge.

Nå spiller landslagsspilleren for gigantklubben Bayern München og merker en enorm forskjell fra norsk fotball og Brann.

– Det er nok alt utenom med profesjonalitet og fasilitetene, for der er det et helt annet nivå. De har veldig, veldig mye midler, sier Hansen til NTB.

– Toppserien er på vei. Det er en lang vei å gå, for jeg vet hvor bra det kan være i noen av de beste klubbene. Vi er på rett spor, sier Hansen.

Hansens gamle klubb har imidlertid imponert stort i Champions League denne sesongen, noe som gleder profilen.

– Det viser at du kan få til alt. Det er kult at de kom så langt og at de får den hyllesten de faktisk fortjener, sier Hansen til NTB.

Peker på Brann-suksess

Og landslagssjef Gemma Grainger har stor tro på Toppserien og spillerne den kan produsere i årene som kommer.

Hun trekker også fram det mest nylige eksempelet, da Brann møtte storklubben Barcelona i Champions League-kvartfinale. Der ble det tap, men bergenserne scoret to mål mot et lag som har til vane å holde nullen.

LES OGSÅ: Fjørtoft-melding etter Manchester United-rykter: – Ingen tvil

– Å se hva et norsk lag i kvartfinale i mesterligaen gjør for ligaen her hjemme, kommer bare til å gjøre landslaget bedre, sier Grainger til NTB, og forteller at hun har hatt tett kontakt med Brann-trener Martin Ho.

– Jeg kjenner Martin, og han har snakket med meg om områdene han har ønsket å utvikle, og Brann har investert veldig bra. Det er ikke bare om det som skjer på banen. Jeg liker veldig godt hvordan Brann spiller, og å se dem gjøre det mot Barcelona, var et tegn på hvor gode de er, og det er bra at spillerne våre fikk prøve seg mot de beste.

TV og iPad

Mange skjermer trengs når Grainger nå ser etter nye landslagsaktuelle spillere. Hun mener Toppserien har et stort og uforløst potensial.

Norge møter Finland og Nederland i EM-kvalifiseringskamper den neste uken. Den norske troppen teller ni spillere i hjemlig liga, mens 14 har sin hverdag i europeisk fotball.

JOBBER PÅ: Norges landslagssjef, Gemma Grainger. Foto: Rodrigo Freitas

Grainger har siden tiltredelsen som norsk landslagssjef laget seg et system for å speide etter aktuelle spillere. Der blir både Europa og Toppserien ivaretatt.

– Jeg har et system for hver spiller i Toppserien og hver spiller i Europa. Vi har et system på hvordan vi observerer spillerne, og for meg er det en balanse mellom å være der selv eller se det på TV. Hjemme kan jeg se fem-seks kamper samtidig med TV og Ipad på siden, sier Grainger til NTB.

LES OGSÅ: Skaper nye overskrifter etter skandalen

– I en veldig god posisjon

Grainger synes det er tøft å sammenligne Toppserien med andre europeiske ligaer. Blant annet er den engelske WSL helprofesjonell. Det venter Grainger på at skal skje i Norge.

– Det er vanskelig å sammenligne med andre ligaer. WSL har vært profesjonell i nesten ti år, mens den norske ligaen fortsatt jobber mot å bli fullt profesjonell for alle lag. Vi er i en veldig god posisjon for tiden, og spillerne utvikler seg godt. Om Toppserien er profesjonell om ti år, kan den være like konkurransesterk som alle andre, sier Grainger og legger til:

– Sesongen har nettopp startet. Jeg ser mange sterke kvaliteter og godt organiserte lag. Spiller gror og også profesjonaliteten. Jeg er veldig positiv til det som tilføres inn i ligaen.

Hun er klar på at investeringen i ligaen må fortsette for at den skal klatre mot europatoppen.

– Spillet utvikler seg til et sted det aldri har vært før. Investeringen må være der, for det er det hver liga gjør.

(©NTB)

2024-04-03T10:56:28Z dg43tfdfdgfd