HASUND-ASSIST På LEDERMåLET DA HAMMARBY BLE CUPMESTER FORAN REKORDPUBLIKUM

Hasund startet på benken, men kom inn ved pause for en skadd Matilda Vinberg. I det første minuttet av 2. omgang slo hun et perfekt innlegg som Madelen Janogy omsatte i 1-0-ledelse foran 17.623 tilskuere på Hammarbys arena i Stockholm.

I det 58. minutt gjorde Janogy også 2-0. Hun ble spilt fram av Maiki Hamano og sendte et venstrebeinsskudd i lengste kryss.

Ti minutter etter det utnyttet japanske Hamano slurv i Häcken-forsvaret og fastsatte resultatet.

– Det var til å få gåsehud av. Det var uvirkelig mye mennesker her, sa Hammarby-spiller Matilda Vinberg om publikumsframmøtet på den svenske nasjonaldagen.

– Dette kommer vi til å huske lenge. Det var en magisk følelse, sa tomålsscorer Janogy.

Tre norske vinnere

Tre norske spillere kunne også feire. Thea Sørbo var den eneste av Hammarbys norske trio som startet kampen. Hun ble byttet ut i det 53. minutt. Hasund kom som nevnt inn ved pause, Sara Kanutte Fornes i det 87. minutt.

De var med å sikre Hammarbys første cupmesterskap siden 1995.

For Häcken ble Julie Blakstad byttet ut i det 71. minutt, da kampen var punktert med 3-0. For første gang siden hun ble leid inn fra Manchester City i april måtte hun gå av banen som taper.

Häcken-nedtur

Blakstad og hennes Häcken flyr høyt i Allsvenskan og topper tabellen to poeng foran Piteå. Hammarby på tredjeplass er ytterligere tre poeng bak, men tirsdag var hovedstadslaget best.

Finalen skulle egentlig vært spilt forrige måned på samme dag som mennenes finale. Siden Häcken var i begge finaler ble kvinnefinalen flyttet, slik at Göteborg-klubbens supportere skulle slippe å velge.

Det var bare 5832 på tribunene da Per-Mathias Høgmos Häcken-lag vant sin finale. Tirsdag ble det satt publikumsrekord for svenske cupfinaler for kvinner. Den gamle var på 5602. Det var solgt over 19.000 billetter, men rekorden for en svensk klubbkamp for kvinner overlevde. Den er på 18.537 fra derbyet mellom Hammarby og AIK i 2021.