HEMMELIGHOLD OM GJERT INGEBRIGTSEN-MøTE

Hemmelighold om Gjert Ingebrigtsen-møte

Onsdag møtes Norges Friidrettsforbund og Gjert Ingebrigtsen til et møte etter at Ingebrigtsen for snaut to uker siden ble nektet akkreditering til mesterskap neste år. Dette ble bekreftet forrige uke.

I forkant av møtet har Nettavisen prøvd å få de ulike partene i tale om hvor møtet skal være, hvem som skal være med på møtet og hva de forventer å få ut av møtet, men foreløpig holder de tett om dette.

Nettavisen møtte Ingebrigtsens advokat i saken, John Christian Elden, i Høyesterett onsdag morgen, men han ville ikke si noe om hvor møtet skulle være eller hva slags forventninger de har til møtet.

Heller ikke Friidrettspresident Anne Farseth, generalsekretær Kjetil Hildeskor, sportssjef Erlend Slokvik eller friidrettsforbundets advokat Tore Lerheim har besvart Nettavisens gjentatte henvendelser onsdag formiddag. Nettavisen har også vært i kontakt med presseansvarlig Morten Olsen, som henviser til Hildeskor.

Gjert Ingebrigtsen dukket opp på Hytteplanmila som trener for Narve Gilje Nordås i helgen. Da hevdet han at han ikke visste om møtet med friidrettsforbundet.

– Det kjenner jeg ikke til. Det har jeg ikke satt meg inn i, svarte Ingebrigtsen kort til Nettavisen.

Les også: Slik reagerer USA på Gjert Ingebrigtsen-saken: – Alvorlig og urovekkende

– Ekstra krevende

Elden åpnet imidlertid litt opp om hva han håper å få ut av møtet overfor Stavanger Aftenblad tirsdag.

– Vi er innstilt på en dialog med friidrettsforbundet i den hensikt at man kan komme fram til en akseptabel løsning for veien videre som alle berørte parter kan leve med – uten at det går utover den sportslige satsingen til enkeltutøvere, sa han til Aftenbladet.

Elden ble involvert som Ingebrigtsens advokat i kjølvannet av friidrettsforbundets pressemelding hvor de kommuniserte at Ingebrigtsen ikke får akkreditering neste år.

Siden har konflikten eskalert. Torsdag forrige uke kom løperbrødrene Jakob, Henrik og Filip Ingebrigtsen med et innlegg i VG, hvor de hevdet Gjert utsatte dem for fysisk vold og trusler i oppveksten, noe Gjert benekter.

Nå handler det om å finne ut hvordan situasjonen kan løses. Det vil si hvordan Gjert Ingebrigtsen kan fortsette som trener for Gilje Nordås, samtidig som brødrene Ingebrigtsen slipper å ha Gjert i nærheten.

Elden er klar på at det er en krevende konflikt for alle.

– Jeg tror alle forstår at dette er en ekstremt krevende situasjon for alle de involverte, ikke bare min klient. Det å ha en opprivende familiekonflikt er i seg selv krevende, og det blir ikke enklere av at enkelte medier velger å brette den bredt ut. Det gjør det ekstra krevende, sa han tirsdag.

Les også: Medieekspertene advarer: – Har satt seg selv i en vanskelig posisjon

Dette svarte sportssjefen

Friidrettsforbundets advokat, Tore Lerheim, har tidligere gitt dette svaret om hva de håper å få ut av møtet.

– Saken er krevende for alle involverte, og jeg ber om forståelse for at det ikke er ønskelig å gi flere kommentarer i saken før partene har møttes og får anledning til å snakke sammen.

Nettavisen møtte sportssjef Slokvik i forbindelse med landslagsuttaket i forrige uke, før Ingebrigtsen-brødrene kom med kronikken i VG.

På spørsmål om hvordan de skal unngå at konflikten fortsetter, svarte han følgende.

– Det tas nå på et tidlig tidspunkt for å bli ferdig med det. Så må vi håpe at de ulike partene etter hvert respekterer de løsningene som blir valgt. Det er et forsøk på å bli ferdig med ting før vi går inn i den store treningsperioden og etter hvert konkurransene, sa han til Nettavisen.

Les også: Gjert Ingebrigtsen ut mot medier: – Bare trist

Slokvik påpekte også at han synes det er altfor stort fokus på det at Gjert ikke får akkreditering, i tillegg til at det er stor forskjell på hvilke utøvere som har størst behov for treneren sin under et mesterskap i friidrett.

– Treneren til en som skal løpe langt, han kan ikke påvirke konkurransen noe som helst, mens en stavhopper, en mangekjemper han kommuniserer med treneren underveis i konkurransen. Jeg synes det har blitt en overdrevet betydning til trenerne i forhold til den biten, sa Slokvik.

2023-10-25T10:19:39Z dg43tfdfdgfd