HENRIK INGEBRIGTSEN OM FAMILIEKONFLIKTEN: – RASPER OPP I DYPE SåR

Henrik Ingebrigtsen om familiekonflikten: – Rasper opp i dype sår

Torsdag kveld serverte Henrik Ingebrigtsen en tirade til Nettavisen og øvrig presse under VM i Budapest.

Løpeveteranen gikk hardt ut og nærmest totalslaktet opplegget runder lillebror Jakob i mesterskapet.

I et intervju med VG ønsker imidlertid eldstemann av løpebrødrene å nyansere uttalelsene sine noe. Fredag sier han til avisen at han hadde behov for å få ut frustrasjon og at noe av det han sa kom uheldig ut.

Les også: NRK-profil reagerer på Ingebrigtsen-tirade: – Hadde gjort alt verre

– En grense for hvor mye man tåler

I kjølvannet av uttalelsene har Ingebrigtsen vært i møter med forbundstoppene Erlend Slokvik og Håvard Tjørhom. Han sier at de har hatt en god dialog rundt temaet og at Norges Friidrettsforbund har gjort en så god jobb som de kan.

Han påpeker likevel at det har vært stor offentlig interesse rundt familiesituasjonen etter at brødrene Henrik, Filip og Jakob valgte å bryte med trenerpappa Gjert Ingebrigtsen tilbake i begynnelsen av 2022.

Gjert Ingebrigtsen er nå trener for Narve Gilje Nordås, som tok bronse på 1500 meter denne uken. Det at Gjert trener Nordås har ført til en del skriverier underveis i det pågående mesterskapet i ungarske Budapest.

Les også: Henrik Ingebrigtsen totalslakter opplegget rundt Jakob i VM

– Jeg føler kanskje at man har undervurdert belastningen av situasjonen vi er i, spesielt familiekonflikten som vi står i. For jeg ser jo at for alle og enhver, er det en grense for hvor mye støy og belastning man tåler, uten at man lar seg knekke, sier han.

– Rasper opp i dype sår

Han påpeker videre at Jakob ikke har latt seg knekke, men at han blir redusert av all støyen rundt familien.

Ingebrigtsen sier også til avisen at det ikke er aktuelt å fortelle offentligheten hva familiekonflikten dreier seg om nå.

– Tingen er at familiekonflikten vi står i … Det finnes ingen måte vi kan sette lys på den uten at vi bare rasper opp i dype sår i familien min. Jeg er glad i familien min og vil ikke påføre de mer negativitet, stress og støy – eller ripe opp i gamle sår mer enn det som er nødvendig. Jeg tror ingen utenfor familien klarer å forstå situasjonen Jakob står i. Han prøver å prestere i en situasjon som er uutholdelig, sier han videre til VG.

Lang tirade i VM

Torsdag kveld gikk Henrik Ingebrigtsen altså knallhardt ut mot opplegget rundt lillebroren Jakob. I en lang tirade til Nettavisen kalte han det «totalt mislykket».

– Åpenbart har systemet rundt Jakob feilet fullstendig. Når en toppidrettsutøver og konkurranseperson som Jakob, som er gullfavoritt, har den dårligste dagen i løpet av år i en VM-finale, så er det åpenbart at han ikke er ivaretatt nok, sa storebror Henrik til Nettavisen.

Generalsekretær i friidrettsforbundet Kjetil Hildeskor stilte seg da uforstående til kritikken.

– Det er veldig overraskende for meg. Alle tilbakemeldinger jeg har fått er at det har fungert bra i troppen, og mitt klare inntrykk er at støtteapparatet har gjort en kjempejobb, sier Hildeskor til Nettavisen.

2023-08-25T18:31:57Z dg43tfdfdgfd