HER ANKOMMER GJERT INGEBRIGTSEN. SA IKKE ETT ORD

Her ankommer Gjert Ingebrigtsen. Sa ikke ett ord

OSLO SENTRUM (Nettavisen): For snaut to uker siden ble det kjent at Norges Friidrettsforbund nekter Gjert Ingebrigtsen trenerakkreditering til mesterskap neste år.

Ingebrigtsen, som er trener for Narve Gilje Nordås, ble svært overrasket over friidrettsforbundets beslutning, og hyret inn stjerneadvokat John Christian Elden for juridisk bistand i konflikten med forbundet.

I dag, onsdag, møtes altså de to partene til et møte. I 15.00-tiden møtte Ingebrigtsen opp på Elden sitt kontor i forkant av møtet med friidrettsforbundet.

PÅ PLASS: Gjert Ingebrigtsen ankom John Christian Eldens kontor onsdag ettermiddag. Foto: Martin Busk (Nettavisen)

Tyst Gjert

Nettavisen møtte Gjert Ingebrigtsen i gangen ved Eldens kontorer i Oslo. Ingebrigtsen hadde ingen kommentar til møtet med friidrettsforbundet.

Da Ingebrigtsen ankom kontoret til Elden, midt i Oslo sentrum, sa han ikke ett ord til den ventende pressen.

Han ønsket tydelig ikke å si noe og i stedet for å vente på at heisen skulle komme ned til førsteetasjen, med pressen på slep, tok han trappene opp til niende etasje i bygget hvor møterommene er i Elden Advokatfirma.

VENTET PÅ GJERT: John Christian Elden ankom sine egne kontorer klokken 13.45 etter å ha vært i Høyesterett i en straffesak. Foto: Farid Ighoubah (Nettavisen)

Etter det Nettavisen får opplyst var det satt av et møte mellom stjerneadvokaten John Christian Elden og Gjert Ingebrigtsen klokken 15.00. Etter dette møtet, hvor de summerer opp saken, skal Elden og Ingebrigtsen møte Norges Friidrettsforbund.

Etter at Nettavisen og TV 2 publiserte bilder av at Gjert Ingebrigtsen ankom kontoret, dukket stort sett alle riksdekkende medier opp i løpet av en time.

Like før klokken 16.00 kom en partner i Elden advokatfirma ned for å fortelle at Elden hadde forlatt lokalet gjennom en bakvei.

Det er ikke kjent hvor eller når møtet med friidrettsforbundet finner sted og partene har vært svært lite meddelsomme med opplysninger.

– Innstilt på dialog

Da det ble kjent at Ingebrigtsen hadde engasjert Elden i saken, uttalte den profilerte advokaten at «friidrettsforbundet er på bærtur».

– Det er mange familiekonflikter i Norge, uten at store monopolistiske foreninger kan eller skal ta stilling til dem ut fra hvem som legger igjen mest penger i foreningen, sa Elden da, og krevde samtidig en beklagelse til Gjert fra friidrettsforbundet.

Tirsdag sa Elden dette om hva han håper å få ut av onsdagens møte med forbundet.

– Vi er innstilt på en dialog med friidrettsforbundet i den hensikt at man kan komme fram til en akseptabel løsning for veien videre som alle berørte parter kan leve med – uten at det går utover den sportslige satsingen til enkeltutøvere, sa han til Aftenbladet.

MØTE: Gjert Ingebrigtsen skal i møte med Norges Friidrettsforbund onsdag. Foto: Marius Simensen (Bildbyrån)

Nå handler det om å finne ut hvordan situasjonen kan løses. Det vil si hvordan Gjert Ingebrigtsen kan fortsette som trener for Gilje Nordås, samtidig som brødrene Ingebrigtsen slipper å ha Gjert i nærheten.

Konflikten tok en ny retning forrige uke da løperbrødrene Jakob, Henrik og Filip Ingebrigtsen kom med et innlegg i VG, hvor de hevdet deres far og tidligere trener Gjert Ingebrigtsen utsatte dem for fysisk vold og trusler i oppveksten, noe Gjert benekter.

Les også: Konflikten mellom Gjert Ingebrigtsen og tre av sønnene

2023-10-25T14:05:02Z dg43tfdfdgfd