INGVILD FLUGSTAD ØSTBERG HAR FåTT STARTNEKT

Ingvild Flugstad Østberg har fått startnekt

Ingvild Flugstad Østberg har igjen fått startnekt som følge av at hun ikke fikk godkjent helseattest foran sesongåpningen i langrenn.

– Jeg setter høye krav til meg selv, søker hele tiden utvikling for å kunne kjempe om de gjeveste plasseringene og medaljene, samtidig som jeg ønsker å ta vare på egen helse, sier Flugstad Østberg i en pressemelding.

– Jeg har lagt ned en enorm jobb, med godt støtteapparat rundt meg, men per dags dato er dessverre ikke alle parametere gode nok for å få godkjent helseattest. Balansen mellom trening og ernæring har ikke vært god nok, sier Østberg videre.

Også landslagslege Ove Feragen beklager nyheten om Østbergs startnekt.

– Situasjonen per i dag er at Ingvild dessverre ikke oppfyller de forutsetninger som ligger til grunn for godkjent helseattest, og kan dermed ikke stille til start i skirenn, sier Feragen.

– Ingvild har det etter forholdene bra, men tar dette svært tungt. Hun har lagt ned en solid innsats. Vi har jobbet veldig tett med henne, i forhold til dette med matinntaket, sier Feragen til TV 2.

Helseproblemene ble først kjent for offentligheten foran sesongåpningen på Beitostølen i 2019.

Da fortalte Østberg for første gang at hun ikke hadde fått godkjent helseattest og at hun dermed heller ikke kunne konkurrere.

Sommeren 2020 pådro hun seg et tretthetsbrudd i foten, og noe verdenscupcomeback ble det ikke før høsten 2021.

Da var hun med i Ruka, Lillehammer og Davos, før hun igjen fikk startnekt på grunn av ikke bestått helsetest.

Etter en oppløftende fjorårssesong som ble kronet med VM-gull på stafetten under VM i Planica, fikk Østberg plass på landslaget igjen foran årets sesong.

Nylig ble det kjent at 33-åringen ikke kommer til å stå på startstreken under den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen.

2023-11-13T22:21:25Z dg43tfdfdgfd