JAKOB INGEBRIGTSEN AVSLUTTET DIAMOND LEAGUE MED NY REKORD

Jakob Ingebrigtsen avsluttet Diamond League med ny rekord

Artikkelen utvides.

Jakob Ingebrigtsen (22) løp inn til en uhyre knepen seier, og nok en europarekord på 3000-meteren under Diamond League-stevnet i Eugene søndag kveld.

Sluttida 7.23,64 sikret det norske løperesset seieren, med ett hundredelssekund på Yomif Kejelcha (26) fra Etiopia. Innspurten ble meget tett der Kejelcha nærmet seg mer og mer, men det holdt likevel til en ny imponerende Ingebrigtsen-seier.

– For en vill sisterunde, bemerket kommentator Jann Post i NRKs sending fra stevnet.

Under den aller siste Diamond League-kvelden for sesongen stilte Sandnes-løperen på startstreken igjen, dagen etter han gjorde et glimrende forsøk på å sette verdensrekord på en engelsk mil samme sted.

– Det spørs litt hva Jakob har å gi her i dag, men har går i alle fall på fra start, bemerket NRK-ekspert Vebjørn Rodal underveis på de første rundene.

Startfeltet bar preg av å ha flere løpere som kanskje er mer regnet som spesialister på 5000 meter enn den to kilometer kortere distansen. Det hindret ikke Ingebrigtsen i å ta en ledende rolle i feltet og vise seg fram tidlig.

– Dette er pers, europarekord, årsbeste i verden, stevnerekord og Diamond League-rekord. Det er hele smørbrødlista, konstaterte NRKs Jann Post noen minutter etter Ingebrigtsens målpassering.

2023-09-17T21:39:08Z dg43tfdfdgfd