JONSSON IRETTESATT I INTERNT VåLERENGA-MøTE

Jonsson irettesatt i internt Vålerenga-møte

– Jeg var tydelig på at tid, sted og form for en sånn offentlig kritikk av egen spiller er feil og dårlig håndtert, sier Vålerengas daglige leder til Nettavisen.

Jonsson har selv beklaget overfor en samlet spillergruppe og media i etterkant av hendelsen hvor han gikk knallhardt ut mot Mees Rijks i pausen av Oslo-derbyet mot Lyn.

– Det er bra og nødvendig, sier Graff.

Jonsson gikk knallhardt ut mot Rijks som ble utvist før pause.

– Det er fullstendig utilgivelig av Mees Rijks. Det finnes ingen unnskyldninger. Du setter lagkameratene i en helvetes situasjon, sa Jonsson til TV 2.

UTVIST: Vålerengas Mees Rijks. Foto: Terje Pedersen

Graff sier han mandag har hatt et formelt møte med Jonsson der de har gått gjennom saken.

– Jonsson har respondert bra og er enig i kritikken. Han skjønner at dette ikke er måten å være leder på. Vi har et ansvar for en spiller som der og da hadde gjort en grov feilvurdering på banen. Da er det ikke behov for å trykke han ytterligere ned. Da blir det feil, sier Graff.

– Han har fått en irettesettelse, sier Graff.

Klubben har forklart hvorfor svensken har fått dette og gått opp løypa om hvordan en leder skal opptre i slike sammenhenger.

Nettavisens sportskommentator Morten Pedersen skrev søndag en kommentar der han mente Jonsson burde gå fra jobben som sportssjef etter uttalelsene.

– Først og fremst må vi ta all kritikk på alvor, så må vi gjøre våre vurderinger. Vi må drive ledelse og klubbutvikling uavhengig av hva media mener. Når det er sagt så tar vi til oss kritikken i en sak som dette. Det er derfor vi følger det opp og er tydelige overfor Jonsson også. Vi må lære av det, svarer Graff.

– Gjør det noe med hans posisjon internt i klubben?

– Utover det vi har snakket om og den konkrete saken, så har vi tydeliggjort grenseoppgangen på både trenere og sportssjef, og hva man snakker om i hvilke situasjoner. Rollefordelingen er ting vi har jobbet med og skal jobbe med uavhengig av den saken, men den aktualiserer dette, sier han.

2024-04-22T12:06:46Z dg43tfdfdgfd