KRAFTIG VAR-FRUSTRASJON DA BRANN SENKET TROMSø

Kraftig VAR-frustrasjon da Brann senket Tromsø

TROMSØ – BRANN 2-4:

Brann trakk det lengste strået i målkavalkaden på Romssa Arena, delvis grunnet det røde kortet til Anders Jenssen i det 77. minutt.

Tromsø hadde nylig redusert til 2–3 og øynet håp om et comeback da Jenssen på uforståelig vis pådro seg sitt andre gule kort etter å ha latt seg fyre opp av Japhet Sery Larsens takling på Tromsø-keeper Haugaard.

– Det er helt latterlig oppførsel, poengterte Jan Henrik Børslid i TV 2s FotballXtra-studio.

Utvisningen tok luftet ut av hjemmelaget, og Heggebø fastsatte sluttresultatet til 4-2 fem minutter før slutt.

– Kan ikke fatte hvorfor det tar så lang tid

Etter kvarteret spilt gikk Bård Finne i bakken i duell med Anders Jenssen. Dommeren valgte å la situasjonen gå, men ble etter hvert oppfordret til å gå bort til VAR-skjermen og ta en titt.

– Spørsmålet er, treffer han foten til Finne? Ja, det gjør han. Det er et soleklart straffespark, slår Jesper Mathisen fast.

– Du kan ikke opptre sånn i eget felt, legger han til.

STRAFFE: Det tok sin tid, men dommeren pekte omsider på ellevemetersmerket. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB)

Dommeren ble stående ved VAR-skjermen i flere minutter før han konkluderte med at det var straffe til Brann. Det kunne ikke TV 2s eksperter forstå noe som helst av:

– Du skulle jo tro at dette er i nærheten av en no-brainer, kommenterer Skjelbæk.

– Jeg kan ikke fatte hvorfor han skal bruke så lang tid på det? under Mathisen.

Joachim Soltvedt satte omsider straffen i mål, før Finne doblet gjestenes ledelse fem minutter senere.

Nordås-dobbel

Like etter pause var venstreback Soltvedt på farten igjen. Fra omkring 25 meter hamret han ballen i krysset og sendte Brann opp i en 3-0-ledelse.

– Han kan bli toppscorer han, spøker Skjelbæk.

– Det skal være nesten umulig å få så mye kraft i ballen fra stillestående posisjon, skryter Mathisen videre.

DRØMMETREFF: Joachim Soltvedt hamret ballen i krysset. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB)

Like etter drømmetreffet trodde Niklas Wassberg at han hadde økt til 4-0, men en VAR-sjekk konkluderte med at Bård Finne påvirket spillet fra sin offsideposisjon.

Annulleringen så ut til å gi vertene håp, og kvarteret senere sto det 3–2 etter to scoringer fra Lasse Nordås.

Det andre scoringen var av det spesielt vakre slaget, da han danset seg forbi to Brann-forsvarere og bøyde ballen i det lengste hjørnet på elegant vis.

– Den der er helt ellevill, utbrøt Jan-Henrik Børslid.

2024-04-01T18:22:45Z dg43tfdfdgfd