KRITIKKEN HAGLER ETTER NY NORGE-NEDTUR

Kritikken hagler etter ny Norge-nedtur

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge hadde god kontroll på EM-klare Slovakia i store deler av kampen hjemme i Oslo tirsdag kveld. Men som mange ganger før nærmest kollapset det norske laget og slapp inn et uforklarlig baklengsmål kort tid før slutt.

Dermed måtte landslagssjef Solbakken nok en gang se at laget hans gikk av banen uten en seier.

– Det er et traume for laget nå og sitter i hodet på gutta. Det er ikke noe tilfeldig at de gjør flere feil de siste ti minuttene enn hele kampen. Det er mitt ansvar og jeg må sørge for å luke det vekk, sier han etter kampen.

Les også: Legenden sjokkert over Norge-beskjeden

IKKE FORNØYD: Norges landslagssjef Ståle Solbakken. Foto: Beate Oma Dahle

– At diskusjonen kommer opp er dessverre berettiget

Norge rotet også vekk ledelsen og tapte 1–2 mot Tsjekkia forrige uke. Uavgjort mot Slovakia smakte ikke stort bedre. Nå hagler også kritikken mot Solbakken og det norske laget ytterligere.

– Jeg har et godt forhold til Ståle Solbakken, men vi får ikke resultater. Da kommer sånne diskusjoner opp, det er umulig at det ikke gjør. Vi trenger å vinne kamper. At diskusjonen kommer opp er dessverre berettiget, sier tidligere Norge-kaptein og forsvarssjef Rune Bratseth til Nettavisen.

KRITISK: Rune Bratseth. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Det var åttende gang i løpet av det siste året at Norge slapp inn mål etter det 80. minutt.

– Traumet ble forsterket i dag, og det blir ikke borte før vi greier å stå 90 minutter og holde nullen, sa Solbakken på pressekonferanse etter kampen.

Les også: Er Solbakken den rette til å lede det norske landslaget?

Samtidig kom Solbakken med en advarsel. Han rettet en pekefinger til pressen og opinionen.

– Vi må passe på at vi ikke ender meg å gjøre stopperne til syndebukker. Jeg har fått mange spørsmål om at de kanskje ikke er gode nok med ball, men de har vært fantastiske med ball i disse kampene. Det har vært kvantesprang der, og vi får ikke til det vi har gjort offensivt hvis vi ikke har to midtstoppere som er gode med ball, innledet han pressekonferansen etter kampen.

Les også: Børs: Slik spilte Norge mot Slovakia

Solbakken mener at baklengsmålet overskygger spillet guttene hans leverte de første 60 minuttene på et vanskelig underlag.

– Og det er trist, sier han.

Slik svarer Østigård på kritikken:

– Jeg tror mange er gått lei av Ståle Solbakken

TV 2-ekspert Jesper Mathisen er også blant dem som er kritisk til det Norge leverer.

– Vi kan snakke om at de slipper til lite sjanser, at vi har brent sjanser. Men til syvende og sist er det Ståle Solbakkens ansvar, sier Mathisen.

Han har likevel null tro på at de skifter han ut før den neste kvaliken begynner.

– Oppe i kontorene her, og oppe i korridorene til Norges Fotballforbund, er nok ikke Ståle Solbakkens jobb noe som diskuteres. De har gitt han en ny kontrakt, de vil at han skal prøve seg i en ny kvalik, sier han og fortsetter:

– Men blant folket så er det nok flere og flere som har blitt lei av at han ikke får mer ut av disse fantastiske spillerne. Folket er nok langt mer splittet, sier han.

TROR SOLBAKKEN SITTER TRYGT: Jesper Mathisen. Foto: MARIUS SIMENSEN

Med tanke på spillerne Norge-treneren råder over med flere verdensstjerner i laget, er ikke Mathisen i tvil om at stemningen er i ferd med å endre seg når man ser på resultatene som har blitt levert.

– Jeg tror mange er gått lei av Ståle Solbakken. Det er på et helt annet nivå enn noen av forgjengerne hans har hatt å velge i (av spillere red.anm.). Men kollektivet har jo gang på gang falt gjennom, sier han.

2024-03-27T05:39:57Z dg43tfdfdgfd