LANDSLAGSTRENEREN HAR HøRT RYKTER OM FRIDA KARLSSON

Landslagstreneren har hørt rykter om Frida Karlsson

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Denne helgen er det nasjonal sesongåpning både i Norge og Sverige, før det braker løs med verdenscup i Ruka neste helg.

Åpningsrennene på Beitostølen blir altså en generalprøve før alvoret skrus opp noen hakk når verdens beste løpere møtes i Finland.

Foran hver sesong er de fleste løperne og landslagene nysgjerrige på hvordan de ligger an sammenlignet med de andre. For det norske kvinnelandslagets del gjelder det i stor grad svenskene, som regnes å være verdens beste landslag på kvinnesiden.

Forrige sesong vant Sverige 14 av 30 konkurranser på kvinnesiden i verdenscupen, de tok fire av seks gull i VM i Planica og Frida Karlsson vant Tour de ski.

Det er med andre ord i stor grad svenskene som må slås om Norge skal stikke av med seiere denne vinteren. Men at det blir en enkel oppgave er det lite som tyder på.

Les også: Skistad fikk høre Johaugs forslag. Da ble hun taus

Har hørt rykter

Landslagstrener Stig Rune Kveen har hørt rykter om at både Ebba Andersson og Frida Karlsson ser ut til å være i rute for nok en sterk sesong.

– Jeg har et inntrykk av det jeg ser, og jeg følger med i sosiale medier. Man hører litt fra jungeltelegrafen, så det ser ut som Ebba Andersson blir den tøffeste på distanse, sånn som jeg tolker det. Ebba og Frida (Karlsson), i den rekkefølgen der, sier han til Nettavisen.

RYKTER: Frida Karlsson og Ebba Andersson ryktes å være godt forberedt for en ny sesong. Foto: Petter Arvidson (Bildbyrån)

– Blir du bekymret når du hører disse ryktene om Karlsson og Andersson?

– Jeg tipper det går noen rykter over grensa om de norske også. Det gjør oss bare skjerpet. I fjor var vi dømt nedenom og hjem og at Sverige skulle dominere, men så var vi på nivå med dem. Det gjør oss motivert og skjerpet til å gjøre en god jobb hver dag, svarer Kveen.

Hovedtrener for kvinnelandslaget, Sjur Ole Svarstad, er klar på at konkurransen med svenskene blir knalltøff også denne sesongen.

– Vi er i angrepsposisjon fortsatt, og det må vi bare forstå. På sitt beste var de bedre enn oss i fjor, og det var helt som ventet. Men vi var nærmere enn det vi kanskje trodde, sier han til Nettavisen.

Les også: Northug raser mot avgjørelse: – Hvor dum går det an å bli?

Tror svenskene blir tøffe å slå

Heidi Weng var den aller raskeste på lørdagens 10 kilometer klassisk på Beitostølen. Hun vant med 4,7 sekunder ned til forrige sesongs bronsemedaljør på 15 km skiathlon i VM, Astrid Øyre Slind.

HARD KAMP: Landslagstrener Stig Rune Kveen forventer tøff konkurranse fra svenskene også denne sesongen. Foto: Geir Olsen (NTB)

32-åringen er usikker på hvor godt det løpet er sammenlignet med nivået Karlsson og Andersson har inne, som hun kommer til å møte i Ruka.

– Jeg vil si at jeg må opp noen hakk for å gjøre det bedre neste helg, men jeg vet ikke. Det er en følelse av at det ikke er et hviletak på dem. Det blir spennende å se, sier hun til Nettavisen.

Les også: Tror Skistad går glipp av flere millioner

Også Øyre Slind synes det er vanskelig å sammenligne, men hun tror nok kanskje at de to svenskene hadde gjort det bedre enn dem i løpet på Beitostølen.

– Frida og Ebba sitt toppnivå var kanskje det beste i fjor, så da er det forventninger om at de kanskje hadde vært hakket foran. Det tror jeg kanskje. Men jeg håper jeg er på skuddhold, sier hun til Nettavisen.

Verdenscuphelgen i Ruka startet med klassisk sprint fredag, før det ble 10 km klassisk dagen etter. Helga avsluttes med 20 kilometer fellesstart i fristil på søndagen.

2023-11-19T10:16:10Z dg43tfdfdgfd