LEGENDEN SJOKKERT OVER NORGE-BESKJEDEN

Legenden sjokkert over Norge-beskjeden

NORGE – SLOVAKIA 1–1

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Nok en gang rotet det norske landslaget det til i sluttminuttene. Norge burde ledet med flere mål etter mange store sjanser, men i det 86. minutt mistet Leo Østigård ballen – som Slovakia sekunder senere satt i nettet og utlignet til 1-1.

Rune Bratseth har et langt og suksessrikt landslagsliv bak seg, og fulgte kampen fra fjernsynet – men ikke de siste ti minuttene. Da hadde han nemlig slått av.

Når Nettavisen slår på tråden blir han derfor sjokkert over det han hører.

– Det er helt vilt! Det samme skjer hver eneste gang. Det er ikke tilfeldigheter. Det har blitt en gjenganger. Når du sa det, tenkte jeg «det kan ikke være sant». Det er rett og slett noe som ikke stemmer, sier den tidligere midtstopperen.

Les også: Norge rotet bort seieren. Sørloth raser etter kampslutt: – Det er en skandale

Fjørtoft freser – dette sier Østigård

Det var en svært nedbrutt Østigård som møtte Nettavisen etter kampen.

– Det var mye bra i første omgang, så detter vi i andre omgang, men vi skal avgjøre dette tidligere. Vi får tenke positivt, sier han.

Om situasjonen der han mister ballen, som igjen gjør at Norge roter bort en seier i sluttminuttene, sier han:

– Det er noe vi jobber med, det kan være mange ting. Men ja, det skjer og det er selvfølgelig noe vi må få luket vekk. Men som sagt skal vi avgjøre denne kampen lenge før. Det er mye som var bra, men så skjer det igjen.

SYNDEBUKK: Leo Østigård. Foto: Beate Oma Dahle (NTB)

Tidligere landslagsspiller og nåværende reporter i Viaplay, Jan Åge Fjørtoft, var raskt ut på X og kritiserte det norske forsvarsspillet.

– Forsvarsspillet vårt er nesten ikke til å tro!!! Hvordan er det mulig?, skriver han.

Konfrontert med kritikken, sier Østigård at Fjørtoft gjerne får mene det.

– Jeg har ikke noe å si til det. Folk får snakke om ditt og datt, det får de lov til. Jeg har ingen kommentar til det, sier Napoli-spilleren.

– Leo gjorde en nesten prikkfri kamp helt til han mistet ballen forut for 1-1. Han sier selv det skulle vært frispark, men jeg har ikke sett det om igjen og kan ikke bedømme det. Uansett tror jeg at han tenkte på feilen, og derfor kom den andre sjansen på overtid, sier Solbakken på pressekonferansen etter kampslutt.

Slovakias landslagssjef Francesco Calzona er også Østigårds trener i Napoli. På spørsmål fra Nettavisen sier han at han synes nordmannen spilte bra og at han er sterk i duellspillet.

– Jeg er tilfreds med han i Napoli og jeg er glad for å trene han, sier italieneren til Nettavisen.

ROSER ØSTIGÅRD: Francesco Calzona. Foto: Beate Oma Dahle (NTB)

Sander Berge: – Selvfølgelig tungt

– Det har jeg ingen kommentar til, sier midtstopperkollega Kristoffer Ajer til Nettavisen på spørsmål om hva han mener om kritikken fra Fjørtoft.

Les også: Børs: Slik spilte Norge mot Slovakia

Sander Berge ønsker heller ikke å ha særlig fokus på tematikken.

– Jeg er mest opptatt av den gjengen vi har i garderoben her, jeg vet hva de legger ned på landslaget. Det er selvfølgelig tungt når det skjer, men det er en treningskamp og vi får bruke det som læring når vi spiller avgjørende kamper, sier Premier League-proffen til Nettavisen.

– TUNGT: Sander Berge. Foto: Beate Oma Dahle (NTB)

Haaland rykker ut: – Sorry!

Erling Braut Haaland kunne sendt Norge opp i en 2-0-ledelse i den andre omgangen, men sviktet fra straffemerket.

Etter kampen rykker han ut på Instagram og beklager.

– Sorry alle sammen. Det er på min kappe at vi ikke vant i dag

BOMMET: Erling Braut Haaland. Foto: Fredrik Varfjell (NTB)

2024-03-26T21:54:15Z dg43tfdfdgfd