LOT SEG IMPONERE AV NORSK STJERNESKUDD: – BRILLIANT

Lot seg imponere av norsk stjerneskudd: – Brilliant

SKOTTLAND - NORGE 3-3:

På stillingen 2-2 viste Norge at de har et bra kaliber i pasningsspillet. De rødkledde spilte seg ved flere anledninger til gode sjanser. Fronttrioen Jørgen Strand Larsen, Oscar Bobb og Aron Dønnum var pigge.

– Vi begynner å få litt x-faktor i og rundt Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland, sa Øyvind Alsaker under et Norge-angrep på severdige Hampdon Park.

Bobb brilierte

– Se på Oscar Bobb. For en omgang han holder på å levere. I kveld har han vært brilliant, sa kommentatorkollega Jesper Mathisen etter en fin involvering av unggutten.

Mathisen fikk støtte av den fotballfaglige nestoren Lars Tjernås.

– En omgang med 21 gode fotballspillere, også Oscar Bobb. Driver med noe helt eget. Er så deilig at han har norsk flagg på brystet, skrev Tjernås på X.

Raknet

På en dødball etter 32 minutter spilt havnet Norges midtstopper Leo Skiri Østigård i en uheldig situasjon. Corneren ble slått inn i boksen og endte til slutt med å treffe Østigård, som satte ballen i eget nett.

Dermed kan man notere Østigård for enda en avgjørende feil. Han var også uheldig mot Skottland på Ullevaal da han pådro seg krampe i en farlig situasjon og der Lyndon Dykes hos Skottland var nådeløs og sendte ballen bak Ørjan Nyland og i mål.

Denne gangen var det Egil Selvik som måtte se ikke bare to, men tre baller forsvinne bak han i nettet, for på stillingen 2-2 driblet Stuart Armstrong seg fri. Han spilte gjennom John McGinn, som la ballen fem-og-førti grader ut i feltet.

Der var Armstrong på plass, og dundret ballen kontant i målet bak Selvik.

Les også: Røper detaljer om bryllupet

B-preget

Det var to B-pregede lag møttes til dyst på Hampdon Park i Glasgow søndag kveld. En av de som fikk muligheten i skadefraværet til blant annet Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard var den tidligere Vålerenga-spilleren Aron Dønnum.

Dønnum spilte en viktig rolle i kampen. Allerede etter fire minutter mottok han ballen etter et innlegg. Han la ballen til rette med en skuddfinte før han plasserte ballen i mål via stanga.

UTAGBART: Aron Dønnum viste frem sin klasse. Foto: Lee Smith(Reuters)

Noen minutter senere fikk Skottland et frispark i en farlig posisjon. Scott McTominay skøyt ballen rett i muren, men i returrom lå John McGinn, som hamret til med et skudd som traff tricepsen til målscorer Dønnum.

Dermed fikk Skottland straffe, som nevnte McGinn endte opp med å ta. Aston Villa-spilleren var iskald fra krittmerket og dermed var lagene like langt.

KAPTEIN: John McGinn står med utrolige 18 landslagsmål fra sin sentrale midtbaneposisjon. Foto: Lee Smith(Reuters)

Skottland spilte blant annet uten sin kaptein Andy Robertson i Liverpool og Kieran Tierney, som er på lån fra Arsenal til Real Sociedad.

Les også: Reagerer på Solbakkens valg: –⁠ Burde ikke spilt

Slo tilbake

Til tross for et skotsk press hadde Norge mer å komme med. Etter å ha etablert et spill på Skottlands banehalvdel endte Julian Ryerson opp med å slå et lekkert innlegg som havnet i beinene til spissvikar Jørgen Strand Larsen.

Haldenseren satte innlegget rett i mål på iskaldt vis, og ga da Norge ledelsen.

Østfold-gutten fikk ros av TV2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Han kommer ikke til å få så veldig mange sjanser siden vi har Erling Braut Haaland som spiss, men det er godt å se at han tar vare på muligheten på denne måten, sa han.

VIKAR: Jørgen Strand Larsen viste frem sine kvaliteter i Erling Braut Haalands skadefravær. Foto: Fredrik Varfjell(NTB)

På stillingen 3-2 til Skottland kom en av norges beste spillere frem på høyresiden. Borussia Dortmund-spilleren Julian Ryerson noterte seg for to målgivende pasninger i kampen.

Ryerson slo ballen lekkert inn i feltet og der var Mohamed Elyounoussi plassert perfekt. Han satte ballen kontant i nettet, som var rettferdig med tanke på sjanser, for Norge var det beste laget i Skottland.

Med uavgjort i Glasgow ender Norge på elleve poeng, mens skottene avslutter som tabelltoer, bak Spania. Spania og Skottland kan man se i EM i Tyskland til sommeren, det samme kan ikke sies om Ståle Solbakkens Norge, som nok en gang må følge EM fra sofaen.

Norge har ikke vært i et mesterskap siden EM i 2000.

Les også: Solbakken: –⁠ De fleste hadde et håp

2023-11-19T22:02:07Z dg43tfdfdgfd