LYNET SLO NED I TROMSDALEN: – INGEN Så NOE

Lynet slo ned i Tromsdalen: – Ingen så noe

Tromsdalen-Lyn 0-2(2-3 sammenlagt):

Den tidligere toppklubben Lyn har vært langt nede helt siden de gikk konkurs for 13 år siden. Et år i sjettedivisjon etterfulgt av elleve tunge år opp og ned fra 4. til 2. div har vært fasit for fansen fra Oslo vest.

Nå har de alle tiders mulighet til å spille seg inn i OBOS-ligaen, som vil si andre nivå i norsk fotball.

Les også: Ole (25) reiser 1200 km i uka for hobbyen sin: – De mener jeg er gæren

Målet ingen så

Anders Bjørntvedt Olsen sendte de hvite-og rødkledde i ledelsen allerede i det første spilleminuttet, og da var lagene like langt ettersom Tromsdalen vant 1-2 i Oslo i kamp en.

Det målet var det vanskelig å få med seg siden banen var dekket med bluss og kameraet som fulgte kampen ikke var helt rigget.

– Det tok ett minutt før Lyn havnet i ledelsen. Ingen så noe. Røyk og en kameramann som stivnet i kulden, skrev TV2-kommentator Petter Bø Tosterud på X.

Les også: Solbakken bekrefter – vraker Stefan Strandberg

I fyr og flamme

Senere i den første omgangen var samme mann på plass igjen for Lyn. Bjørntvedt Olsen var på riktig plass ved riktig tid da en ball ble spilt hardt langs bakken inn i sekstenmeteren.

Med et åpent mål foran seg var Lyn-spilleren iskald på den glatte kunstgressmata i Tromsø.

Lyn fortsatte å kjøre på etter 0-2-scoringen.

– Tromsdalen henger i tauene nå, kommenterte Direktesports Per-Jarle Heggelund.

I den andre omgangen bølget det mer frem og tilbake, både hjemmelaget og bortelaget var farlig frempå ved flere anledninger.

På tampen av kampen hadde Tromsdalen noen gigantiske sjanser, men det ble til slutt Oslo-klubben som kunne slippe jubelen løs foran 1275 tilskuere i nord.

I den neste playoff-kampen møter laget fra Oslo vest Hødd i det som blir en skjebnesvanger kamp for trener Jan Halvor Halvorsen og resten av Lyn-gjengen.

Vinner Lyn mot laget fra Ullsteinvik er laget bedre rigga enn de har vært på over et tiår. Dobbeloppgjøret mellom de to lagene spilles 26. november og 2. desember.

Les også: Everton-fansen varsler store protester: – Dere har køddet med feil klubb

2023-11-19T17:16:35Z dg43tfdfdgfd