MAJA DAHLQVIST MED INNRøMMELSE ETTER BESKJEDEN OM KJæRESTEN: – EN TABBE

Maja Dahlqvist med innrømmelse etter beskjeden om kjæresten: – En tabbe

Tidligere i høst omtalte Nettavisen saken med den svenske langrennsstjernen Maja Dahlqvist og hennes kjæreste. Kevin Bolger.

Sistnevnte, som er amerikansk statsborger, skulle etter planen bli med kjæresten tilbake til Sverige nå i høst. Det har imidlertid vist seg å være vanskeligere enn de to antok på forhånd.

Bolger har nemlig blitt nektet innreise, ifølge svenske Expressen. Det gjør ikke bare at han ikke får tilbrakt tid med kjæresten, men at han også risikerer å miste sesongstarten.

LES OGSÅ: Petter Northug er bekymret: – Skremmende

– Ingenting vi kan gjøre

Nå kommer Dahlqvist med en oppdatering på situasjonen til den svenske avisen Expressen.

– Det er ingenting vi kan gjøre. Vi har en søknad inne, men mer enn det kan vi ikke gjøre akkurat nå, tror jeg, sier hun til avisen.

– Det er tøft for Kevin, som ikke kan forberede seg til sesongen ordentlig, sier hun videre.

Bolger er også langrennsløper og har blant annet representert USA i OL. Akkurat nå står han imidlertid utenfor det amerikanske landslaget og går derfor glipp av verdifull trening og konkurranser, i kampen om å ta seg tilbake på landslaget.

– Jeg vil jo omgå ham, så klart, men dette handler mer om hans skikarriere. Han trenger et visum for å kunne konkurrere og gjøre jobben sin, sier Dahlqvist.

KRISE: Maja Dahlqvist og Kevin Bolger jobber på spreng for at sistnevnte skal få visum. Foto: MAXIM THORE

Bolger tilbrakte nitti dager i Sverige tidligere i år, noe som gjør at han angivelig må vente før han kan få innpass for en ny periode.

Innrømmer tabbe

Nå innrømmer Dahlqvist at hun og kjæresten har gjort en stor feil ved å tilbringe så mange dager i Sverige i sommer.

– Det var en tabbe vi gjorde, sier hun.

– Hadde vi visst hvor vanskelig det skulle være, hadde vi lagt om planene i sommer for å sikre oss at han fikk noen uker i Sverige i forkant av verdenscupåpningen, sier langrennsprofilen.

I et tidligere intervju har Dahlqvist åpnet for å gifte seg med amerikaneren, for å løse problemene.

LES OGSÅ: Slo John Arne Riise med golfkølle: Nå snakker han ut

– Ja, det var faktisk et alternativ, sa hun til Expressen i september.

I den svenske leiren håper lagvenninnene at det hele skal løse seg for profilen. Jonna Sundling sa dette til Nettavisen tidligere i høst:

– Jeg har ikke pratet med Maja om det, men jeg har sett at det er et problem med visumet. Jeg håper selvfølgelig at det løser seg.

Per nå ser det ut til at Bolger kommer til å gå glipp av sesongåpningen i Sverige i Gällivare, samt verdenscupåpningen i finske Ruka, med mindre han får visum. Han har imidlertid plass i verdenscuprennene i Östersund og Trondheim.

2023-10-26T07:21:09Z dg43tfdfdgfd