MELDINGEN SOM FIKK JOHAUG TIL å FLIRE UNDERVEIS

Meldingen som fikk Johaug til å flire underveis

LILLEHAMMER (Nettavisen): Therese Johaug regelrett utklasset konkurrentene da hun stilte til start på 30 kilometer friteknikk under NM på Lillehammer lørdag.

Så suveren var Johaug at Nettavisen-kommentator Ernst A. Lersveen mener det er pinlig for resten av norgeseliten at den 35 år gamle småbarnsmoren vinner med 2 minutter og 50 sekunder.

Forklarer NRK-bildene

Landslagstrener Sjur Ole Svarstad velger å se det positive ved Therese Johaugs suverene comeback når han møter Nettavisen etter løpet.

– Jeg synes det så bra ut. Hun kan bli god, hun, fleiper Svarstad og trekker på smilebåndet.

Halvannen kilometer før mål kunne man på TV-bildene se Svarstad rope noe til Johaug, som snudde seg mot landslagstreneren.

– Jeg sa at hun ledet med 2.50, så da kan du like gjerne vinne med tre minutter. Da smilte hun bredt. Nå gjorde hun kanskje ikke det, men hun var i alle fall i godt humør, sier Svarstad.

STRÅLTE: Therese Johaug var i godt humør etter målgang på Lillehammer. Foto: Martin Busk (Nettavisen)

Litt lenger bort i pressesonen på Birkebeiner skistadion står Therese Johaug og imiterer Svarstads sekundering.

– Sa du noe tilbake til ham?

– Nei, jeg bare flirte og snudde meg, sier Johaug til Nettavisen.

Johaug: – Har ikke trent så mye

Selv hevder Johaug at hun ikke har trent så mye før det suverene comebacket, så konkurrentene har mer i vente.

– Hva mener du med at du ikke har trent så mye?

– I forhold til det jeg har trent før, så er det ikke mye. Før så lå jeg på mellom 25 og 30 timer i uka. Nå har jeg ligget mellom 10 og 15 timer, men jeg trener litt annerledes og litt mer hardt.

Hun er klar på at det er mye som må på plass før hun bestemmer seg for å satse mot VM i Trondheim neste år.

– Det handler litt om totalbelastningen med familiesituasjon, trening, og det skal kjennes 120 prosent rett før jeg sier ja til det her. Den dårlige samvittigheten kan komme og snike seg litt inn. Det er veldig moro på de dagene her, når det går bra, men du skal ut og trene i pissregn eller det blåser katter og du vet at jobben må gjøres. Kanskje har du en skrikende unge inne, som bare har lyst til å være med mamma. Man må være helt innstilt på at dette for at det skal bli bra, sier Johaug.

IMPONERT: Landslagstrener Sjur Ole Svarstad er imponert over det Therese Johaug leverte i comebacket. Foto: Terje Pedersen (NTB)

Vil ikke presse Johaug

Johaug varsler en avgjørelse i løpet av våren eller sommeren, og Svarstad står klar til å ta henne imot med åpne armer.

– Jeg synes hun sende en god søknad i dag. Vi trenger alle de gode norske utøverne på ski, så mange som mulig, inn mot VM på hjemmebane. Der kan jo hun være en viktig ressurs, sier Svarstad.

Han sier at han bevisst ikke har presset Johaug om et mulig comeback.

– Vi i Skiforbundet har god dialog med Therese. Jeg personlig har ikke maset og pushet så hardt gjennom vinteren. Vi vet hvor usikker hun har vært, og hun har vært mest opptatt av å komme i gang med trening igjen, sier Svarstad.

2024-03-23T13:36:28Z dg43tfdfdgfd