MINI ER OVERRASKET OVER DET SOM SKJER I RBK

Mini er overrasket over det som skjer i RBK

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen var blant ekspertene som var skeptiske da Rosenborg ansatte 33 år gamle Alfred Johansson som klubbens nye hovedtrener foran 2024-sesongen.

Den tidligere Rosenborg-spilleren vil imidlertid påpeke at det ikke var svensken han var skeptisk til.

– Det er viktig å presisere, og jeg skjønner at du sier det mange kanskje tenker, men husk at jeg har aldri kritisert Alfred Johansson. Jeg har kritisert at klubben har havnet i en posisjon der de må ansette en juniortrener, som ikke har trent et seniorlag, sier Mini til Nettavisen.

Les også: Sæter herjet i RBK-triumf

Etter ni poeng av tolv mulige så langt i 2024-sesongen er Mini imponert, men han endrer ikke syn på ansettelsen.

– Alfred har hatt gode resultater, men Rosenborg skal ikke havne i en posisjon der du må ansette en som ikke har trent et seniorlag. Hvis noen klarer å være uenige i det, da stopper den diskusjonen for meg i hvert fall, sier Mini.

GLISER BREDT: Alfred Johansson har hatt grunn til å smile så langt denne sesongen. Foto: Jan Kåre Ness (NTB)

– Gledelig overrasket

Drillos-profilen har sett tre av fire Rosenborg-kamper denne sesongen og legger ikke skjul på at klubben har gjort det bedre enn han trodde.

– Jeg må si at det de har gjort, har gjort meg gledelig overrasket. Før sesongen tenkte jeg «klarer man ni poeng på de tre første, så er jo det veldig bra». Nå har de fått det, og lagene de har slått er lag de skal slå i utgangspunktet. Alle de fire lagene de har møtt kan risikere å være på nedre halvdel i slutten av sesongen, minner han om.

Nå venter Bodø/Glimt, Molde og Brann i de neste seriekampene, og Mini er spent på hva RBK kan få til - aller først mot førstnevnte.

– Jeg er veldig spent på kampen på lørdag, for hvis du hadde spurt meg for en måned siden, så ville jeg tenkt at de ikke har en mulighet mot Glimt, men nå er jeg litt sånn «ja, kanskje vi kan få et resultat her».

Selv om innledningen på sesongen har vært positiv, mener den tidligere landslagsprofilen det er for tidlig å konkludere med noe som helst.

– Jeg tror vi skal vente på å gi en dom over Alfred og dagens Rosenborg-lag til vi kommer litt ut i sesongen. I gamle dager sa vi at man kanskje kan fortelle litt om hvordan dette går når det er spilt seks runder. Jeg tror vi må vente, men det er definitivt positivt.

OVERRASKER: Alfred Johansson og RBK har for mange vært en positiv overraskelse så langt i 2024. Foto: Jan Kåre Ness (NTB)

– Kanskje er Johansson RBKs Lotto-gevinst

Nylig skrev Adresseavisen-kommentator Birger Løfaldli at Johansson kom til RBK seks år for sent.

– Det er lett å si at Alfred skulle vært her for seks år siden, men stort sett alle valg Rosenborg har gjort siden Kåre (Ingebrigtsen) fikk sparken har vært feil. Sånn sett kan du kanskje si at han har rett.

– Jeg skal ikke rakke ned på folk som har meninger, for det har jeg levd av siden jeg sluttet å spille fotball, men går man noen uker tilbake, så ser man at han hadde kanskje en annen mening. Samtidig skal vi respektere folk som kan skifte mening når man får ny informasjon.

Skepsisen før seriestart til tross, nå er Mini åpen for at Rosenborg kan ha skutt gullfuglen i Alfred Johansson.

– Nå er det sånn at hver uke vinner noen i Lotto. Kanskje Alfred Johansson rett og slett er Lotto-gevinsten til Rosenborg.

Rosenborg tar imot Bodø/Glimt hjemme på Lerkendal lørdag klokken 18.00. Først skal trønderne i aksjon mot Ull/Kisa i cupen onsdag.

2024-04-22T20:53:09Z dg43tfdfdgfd