«MOI» AVSLøRER UKJENTE DETALJER ETTER BRUNO-UTTALELSER: – DET ER IKKE KJENT

«Moi» avslører ukjente detaljer etter Bruno-uttalelser: – Det er ikke kjent

NORGE - FÆRØYENE TORSDAG KLOKKEN 18:00:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det var tilsynelatende dårlig stemning mellom den norske landslagsspilleren og Uniteds portugisiske kaptein underveis i Champions League-oppgjøret i Parken nylig.

«Moi» og hans FCK vant til slutt 4–3 etter en ellevill kamp, mye takket være et straffespark på overtid i den første omgangen.

Danskene fikk tildelt straffesparket etter en hands i feltet, og TV-bildene viste Bruno Fernandes borte hos hoveddommer for å argumentere og krangle på avgjørelsen.

Til slutt så Elyounoussi seg lei portugiserens klaging og gikk bort til United-kapteinen, og i intervju med TV 2 etter kampen la han ikke skjul på hva han mente om United-kapteinens oppførsel.

– Jeg tror at alle som har sett United og sett ham, så er det en som alltid er på dommerne og klager og sutrer. Jeg prøvde å få ham vekk fra dommeren. Jeg sa at «den var klar». Det var ikke noe mer enn det.

Uttalelsene ble slått stort opp, men var storm i vannglass, ifølge Elyounoussi selv.

– Jeg synes det ble litt for dumt at det ble en såpass stor sak ut av det, sier 29-åringen til Nettavisen, før han erkjenner at han vet hvordan mekanismene fungerer med slike uttalelser.

– Jeg la jo opp til det når jeg sa det jeg sa, men enhver spiller vil gå opp til dommeren og klage, enten du har rett eller ikke. Om vi hadde fått straffe imot, hadde jeg gått opp til dommeren jeg og, erkjenner han.

IKKE ENIG: Bruno Fernandes var ikke enig da Elyounoussi og FC København fikk straffespark. Foto: RITZAU SCANPIX DENMARK

Selv om det tilsynelatende var småamper stemning mellom de to underveis i kampen og «Moi» uttalte det han gjorde etter seieren, avslører han at stridsøksen raskt ble begravet så fort dommeren blåste av oppgjøret i København.

– Vi byttet drakt etter kampen, vi, så jeg har ingenting imot han. Tvert i mot, vi snakket fint etterpå og byttet drakt.

– Det er ikke kjent?

– Nei, nettopp, det er ikke kjent. Så når han bytter drakt med meg, og så leser han i avisa etterpå at jeg slakter ham.., smiler Elyounoussi som spøker med at han må beklage overfor Fernandes.

TILBAKE: Mohamed Elyounoussi er tilbake på landslaget etter ha blitt vraket sist. Foto: VEGARD GRØTT

Tilbake i landslagsvarmen

Den norske landslagsveteranen har vært et fast innslag i landslagstroppene de siste årene, men ble vraket til oppgjørene mot Jordan og Georgia i september.

Det var første gang siden 2016 29-åringen ikke ble tatt ut for Norge da han fikk den nedslående beskjeden fra Ståle Solbakken.

Etter oppløftende spill for sin nye klubb, er imidlertid «Moi» nå tilbake med flagget på brystet. Etter virkelig å ha slått gjennom i Norge, ble han raskt kjent som en driblesterk kantspiller.

Etter spill i både Basel, Celtic og Southampton har imidlertid Elyounoussi med årene endret spillestil til en mer pasningssterk midtbanespiller som også kan bekle en indreløper-rolle.

– Det startet litt siste sesongen i Southampton hvor jeg spilte mye både som vingback og «sekser». Jeg slo gjennom som en driblekant, men har blitt mer en «allround» og en slags playmaker, sier han selv.

FUNNET FORMEN: «Moi» har imponert for FC Købehavn den siste tiden. Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Rett fra strandferie til oppkjøring

Elyounoussi, som gikk til FC København etter at kontrakten med Southampton utløp i sommer, har virkelig funnet formen i den danske hovedstaden.

Kantspilleren ble offisielt klar for klubben fra den danske hovedstaden i slutten av juli, etter at kontrakten med Southampton utløp noen måneder i forveien.

Ettersom overgangen ikke ble bekreftet før nærmere august, fikk han en svært kort oppkjøring før den nye sesongen i Danmark.

– Jeg gikk rett fra stranda i Nice og skulle rett inn og være klar på fire dager, oppsummerer han selv.

– Det tok litt tid å komme i form, men jeg føler jeg har vist i det siste at jeg er i bra slag. Samtidig har vi gjort det bra som lag både i ligaen og Champions League, avslutter han, vel vitende om at et avansement i Champions League er innenfor rekkevidde etter seieren mot Manchester United hjemme.

2023-11-15T19:39:47Z dg43tfdfdgfd