MåLFEST I HøYDRAMATISK LOKALDERBY: – ER HAN BEVISSTLøS!?

Målfest i høydramatisk lokalderby: – Er han bevisstløs!?

FREDRIKSTAD-SARPSBORG 08 2-2:

Fredrikstad har blitt kjent som et lag det er vanskelig å score på, men etter kun noen få minutter i lokalderbyet mot Sarpsborg 08 fikk bortelaget hull på byll.

Veteranen Jo Inge Berget ble nådd på bakerste stolpe, der headet han ballen kontant i mål.

– For et hodestøt av Jo Inge Berget, sa Morten Langli etter 0-1 til de blåkledde.

Les også: Berget om Cardiff-fadesen: – Innså det fort

Både før kampen og tidlig i den første omgangen ble det observert flere bluss ute på banen, det førte til at dommeren måtte stoppe kampen i et lite øyeblikk.

– Totalt idiotisk å hive bluss ute på banen. Det ødelegger kunstgresset. Om dette ikke stoppes må kampen avsluttes, sa Jesper Mathisen fra kommentatorboksen.

KAOSSCENER: Det lå haugevis med bluss på banen da en offsideplassert Mai Traore løp gjennom Sarpsborg-forsvaret og satte ballen i mål. Foto: Tipster

– Er han bevisstløs!?

Det var likevel en duell hvor Morten Bjørlo gikk i bakken som stjal TV 2-ekspert Yaw Amankwahs fokus.

– At det ikke blir gitt rødt til Jeppe Andersen der, kjenner jeg gjør meg forbanna. Skal man med VAR og alt sammen sitte og se på at en spiller tar rennefart og albuer en motspiller rett ned uten å gi rødt??? skriver han på X og fortsetter:

– Dommerens viktigste oppgave er å beskytte spillerne. Aldri har jeg sett et dommerteam og VAR svikte verre i den oppgaven. Glem alt rundt dommer som har gitt gult, om Jeppe Andersen får lov til å spille kamper på en stund, er alt fritt vilt.

Andersen synes selv at det var en ubehagelig situasjon, men er usikker på om han burde blitt utvist.

– Det ser ikke godt ut. Jeg vet ikke om jeg burde hatt rødt kort. Det var ikke min intensjon å skade ham, men den var hard. Det var skremmende da man så at han ble liggende, sa dansken.

– Er han bevisstløs?

Situasjonen eksperten henviser til, var da Bjørlo gikk i bakken etter at han fikk en albue i hodet av Andersen. Spilleren slapp unna med gult kort.

– Er han bevisstløs? utbrøt TV 2-kommentator Morten Langli.

Dommer Sigurd Smehus Kringstad fikk det ikke med seg umiddelbart, men Fredrikstads medisinske personell stormet likevel ut på banen imens ballen var i spill.

Etter litt hjelp kom Bjørlo seg opp på beina igjen, men måtte bli hjulpet av banen.

– Jeg så måten han datt og lå på – at han så bevisstløs ut. Han sjangler av her, sa Langli.

Etter kampslutt kunne FFK-trener Mikkjal Thomassen fortelle at de ikke vet hvordan det går med spilleren.

– Jeg vet rett og slett ikke. Den var ganske voldsom, men jeg håper at det går bra. Jeg har ingen sjanse til å mene noe om det skulle vært rødt kort, sa han.

Rettighetshaveren kunne imidlertid røpe at de hadde fått bekreftet at de går fint med Bjørlo.

SKUMMELT: Morten Bjørlo fikk seg et ordentlig slag i trynet. Heldigvis gikk det bra med midtbanespilleren til Fredrikstad. Foto: Thomas Andersen(NTB)

Les også: Stusser over Haaland: –⁠ Han mangler gnisten

– En kjemperamme

– Det er en kjemperamme. Det er dette man vil ha, men så må man passe på at man ikke går for langt, sa målscorer Berget om blusskastingen i den første omgangen.

Oslo-gutten Berget måtte dessverre for Sarpsborg ut med en skade allerede i den første omgangen, men en annen veteran skulle vise seg å bli avgjørende.

I den andre omgangen fikk Fredrikstad endelig ballen i mål. Den tidligere S08-spilleren Sigurd Kvile satte ballen kontant i nettet, til stor jubel for hjemmefansen.

– Det er en spiller hjemmefansen har hatt enorme forventninger til denne her sesongen, sa Jesper Mathisen.

JUBLET: Sigurd Kvile gikk amok etter å ha satt ballen i nettet. Foto: Thomas Andersen(NTB)

Fredrikstad fortsatte kjøret, og var utover i den andreomgangen farlig frempå ved flere anledninger.

Les også: Ryktene herjer: –⁠ Hvor har det blitt av ham?

– Sjanseløs

I den andre omgangen gjorde Sarpsborg 08 et bytte. Den tidligere landslagskapteinen Stefan Johansen ble byttet inn og det skulle vise seg å være et godt grep.

Johansen serverte nemlig forsvarsspilleren Franklin Tebo, som headet ballen knallhardt i nettet.

– For en corner av Stefan Johansen! brøt det ut fra Morten Langli i kommentatorboksen.

Fredrikstad hadde noen farlige sjanser til å utligne og til slutt satt ballen i mål da Henrik Kjelsrud-Johansen kranglet ballen i nettet.

De hvitkledde fortsatte å presse på og Mai Traore fikk ballen i nettet etter å ha blitt spilt gjennom. Dommeren dømte offside, men det var veldig marginalt.

– Det der er ikke mye om å gjøre, kommenterte Mathisen.

FFK lå i forkant av kampen foran Sarpsborg etter å ha slått Brann i Bergen. Nå har de hvitkledde fire poeng, mens 08 kun har ett.

Les også: Ruud med enorm bragd: –⁠ Jeg er litt i sjokk

2024-04-13T18:44:18Z dg43tfdfdgfd