NETTSTED: – FORHANDLER OM GIGANTAVTALE MED UNITED

Nettsted: – Forhandler om gigantavtale med United

Det er det anerkjente nettstedet The Athletic som melder dette tirsdag formiddag.

Disney og Manchester United skal være i forhandlinger om en avtale som potensielt kan være verdt mange millioner. Disney har et ønske om å lage en dokumentarserie om Premier League-klubben, men hovedfokus vil ikke være på dagens United.

Ifølge kilder som skal være tett på forhandlingene, skal det dreie seg om en serie med fokus på klubbens suksessrike periode under sir Alex Fergusons ledelse. Skotten ledet klubben i 26 år og vant totalt 38 trofeer i løpet av disse årene.

LES OGSÅ: Krise i Finland: – En katastrofe

Skulle serien bli en realitet, vil den trolig inneholde nye og eksklusive intervjuer med den 82 år gamle skotten.

– En tidlig fase

Andre som trolig vil medvirke i serien, ifølge The Athletic, er klubbhelter som Bryan Robson og Peter Schmeichel. Både Ferguson og hans tidligere spillere må imidlertid godkjenne en eventuell avtale, om partene skal gå videre med planen om en serie.

Prosjektet er per nå i en tidlig fase og det er ventet at United ønsker en viss kontroll over produksjonen, skriver The Athletic.

Storklubben håper fortsatt også på at Disney skal hoste opp enda mer penger, enn det som på nåværende tidspunkt er antydet, og derfor er det fortsatt ikke inngått noen konkret avtale mellom partene for dokumentarserien.

Summen det er snakk om skal være en lavere sum i millionsjiktet (i pund), altså lavere enn det Disney i utgangspunktet tilbød United da partene for første gang snakket om mulighetene for å lage en TV-serie. United på sin side ønsker en bedre økonomisk avtale for å sikre ytterligere inntekter for å være konkurransedyktige innen fotballen og holde seg innenfor fotballens økonomiske regelverk.

SISTE DANS: Sir Alex Ferguson ledet Manchester United til ligagull i 2013, klubbens hittil siste ligatriumf i Premier League. Foto: Martin Rickett

Nylig ble det kjent at en annen strømmetjeneste, Amazon Prime, lager en dokumentar om Manchester Uniteds trippeltriumf i 1998/99-sesongen, der Fergusons menn vant både Premier League, FA-cupen og Champions League.

Flere TV-serier

Serien skal markere 25-årsjubileet for bragden og er en serie i tre episoder. I serien blir det gjensyn med folk som Ferguson, David Beckham, Paul Scholes og Gary Neville. Avtalen med Amazon Prime er imidlertid ikke forhandlet fram av Manchester United og klubben kommer derfor ikke til å tjene nevneverdig med penger på den.

LES OGSÅ: Norsk OL-bekymring: – Viktig at vi tar dette på alvor

Disney, via strømmetjenesten Disney+, har produsert en rekke sportsdokumentarer de siste årene. Serien «Welcome to Wrexham» har blant annet blitt en stor suksess både i USA og internasjonalt. I serien kan vi følge Hollywood-duoen Ryan Reynolds og Rob McElhenney i jakten på å ta den walisiske klubben Wrexham oppover pyramiden i engelsk fotball.

Flere fotballklubber har deltatt i ulike TV-serier de siste årene og spesielt Amazon Primes «All or Nothing»-serie har blitt en stor suksess. Klubber som Arsenal, Tottenham og Manchester City har alle vært en del av dokumentarserien.

For øyeblikket lages det også en TV-serie om Liverpool og de siste månedene med Jürgen Klopp som manager.

2024-04-23T14:55:28Z dg43tfdfdgfd