NORDMANNEN HAR SKAPT STORE OVERSKRIFTER I SVERIGE: – VæRT MYE SNAKK

Nordmannen har skapt store overskrifter i Sverige: – Vært mye snakk

Gulliksen har ikke brukt lang tid på å gjøre seg bemerket i Sverige etter overgangen fra Bodø/Glimt til Djurgården i vinter.

Han fikk en drømmestart i sin nye klubb med mål i debuten, før han litt senere skapte kaos i byderbyet mot AIK i semifinalen i den svenske cupen.

20-åringen scoret i straffesparkkonkurransen mot rivalene, og valgte da å feire foran supporterne til AIK. Det var ikke populært.

Han ble konfrontert av flere AIK-spillere i spillertunnelen, før flere av spillerne også kom med kraftig skyts mot han i media. Det har med andre ord vært en innholdsrik start på tiden i Sverige for Gulliksen.

Les også: Sjekket Facebook. Da holdt Anders (30) på å ramle av stolen

– Det er trist

Den tidligere Glimt-spilleren ville ikke snakke med media etter byderbyet, men nå tar han bladet fra munnen.

– Jeg har opplevd det akkurat som alle andre. Det har vært mye snakk, men jeg er bare glad for at vi skal spille finale og ser fram mot kampen mot Malmö FF, sier han til Expressen.

20-åringen legger ikke skjul på at han har fått mye hat etter kampen mot AIK.

– Det er sånn som ikke skal skje. Men som fotballspiller er man offentlig og det skjer, men jeg tenker ikke mye på det. Jeg har sett litt av det. Det er lett det skjer når man er en offentlig person. Det er trist at det skjer, men det er ikke mye jeg kan gjøre med det, sier Gulliksen.

Norsk-kosoviske Bersant Celina, som i liket med Gulliksen har en fortid i Strømsgodset, var en av spillerne som uttalte seg kritisk om Gulliksen etter Stockholmsderbyet.

FEIRING: Tobias Gulliksen feiret på denne måten for AIK-fansen. Det var ikke populært. Foto: Kenta Jönsson (Bildbyrån)

Han sa blant annet at han skulle ta en prat med 20-åringen.

– Jeg kjenner jo Bersant og hans bror fra tidligere. Vi har ikke snakket sammen siden derbyet. Han har ikke holdt ord, men jeg tenker på seriestarten nå, sier Gulliksen.

Les også: Solbakken-situasjonen: – Kan ikke se på at det blir rotet bort

– Større enn i Norge

Det har blitt mye oppmerksomhet på kort tid for Gulliksen i Sverige, noe han sier han ikke var forberedt på. Han synes likevel det har vært lærerikt å oppleve det.

Han legger samtidig ikke skjul på at han har merket en forskjell på akkurat det området i Sverige sammenlignet med Norge.

– De beste klubbene i Norge er i Bodø, Molde og litt lenger opp. I Sverige er det mange klubber i nærheten og på samme plass, og det skaper en større rivalisering. Trykket er større her enn i Norge, absolutt, sier Gulliksen.

Han ser uansett fram til seriestart i Sverige på mandag når Djurgården møter IFK Göteborg. Cupfinalen mot Malmö spilles 1. mai.

2024-03-28T21:58:41Z dg43tfdfdgfd