NORDMENN SPLITTET OM GJERT INGEBRIGTSEN

Nordmenn splittet om Gjert Ingebrigtsen

Etter flere år med en mye omtalt og betent konflikt i den velkjente friidrettsfamilien, ble det i oktober opprettet en straffesak, før det forrige uke ble tatt ut tiltale mot Gjert Ingebrigtsen.

Det er snakk om mishandling i nære relasjoner, der 58-åringen hele tiden har nektet straffskyld.

Saken har fått massiv oppmerksomhet både i Norge og internasjonalt. Sakens alvorlighet har fått flere til å spørre om det er riktig at Gjert Ingebrigtsen fortsetter som trener. I en ny meningsmåling kommer det frem at nordmenn er splittet i spørsmålet om hans fremtid.

En ny meningsmåling viser at flertallet her til lands, fortsatt har tiltro til treneren.

En undersøkelse gjennomført av InFact for Nettavisen, viser at 36,4 prosent svarer «nei» på hvorvidt Sandnes-mannen burde gi seg som trener på bakgrunn av tiltalen mot ham. 28,7 prosent svarer «ja» og 34,9 prosent svarer «vet ikke».

Les også: Krystallklar melding fra Gjert-eleven: – Det er nok nå

Advokaten svarer

Ingebrigtsens advokat, John Christian Elden, svarer følgende på Nettavisens tall:

– Det er nokså åpenbart både i idretten og samfunnet for øvrig at man skal regnes som uskyldige inntil man eventuelt er domfelt. At påtalemyndigheten reiser en anklage, endrer ikke dette. At 28 prosent mener noe annet er kanskje overraskende, men får ingen innvirkning på idretten og treningen.

Les også: Forsvareren om Gjert Ingebrigtsens trenerframtid: Skal holde seg i bakgrunnen

ADVOKAT: John Christian Elden. Foto: Ole Berg-Rusten (NTB)

Meningsmålingen viser at det er langt flere kvinner som mener Ingebrigtsen burde trekke seg fra trenerrollen. Av de som mener han bør gå, er 37,3 prosent kvinner og 20,3 prosent menn.

Syvbarnsfaren er ikke lenger trener for sine tre løpesønner, men har ansvaret for blant andre Narve Gilje Nordås, som fikk sitt gjennombrudd med bronsemedalje i VM i fjor. Han har uttalt at han fortsetter samarbeidet.

Trekker seg tilbake

For få dager siden kom nyheten om at Ingebrigtsen fremover vil holde seg mer i bakgrunnen i forbindelse med konkurranser. Han har også bedt om at mediene lar han være i fred og ønsker ikke å bli oppsøkt.

Da hans løpere konkurrerte i Spania forrige uke, var ikke Ingebrigtsen tilstede på stadion. Han hentet imidlertid både Gilje Nordås og Per Svela i etterkant.

– Så lenge utøverne presterer og opplever at samarbeidet i sum er mer positivt enn negativt, og de ønsker ham som trener, vil han fortsette å trene dem, uttalte Heidi Reisvang hos Elden Advokatfirma til NTB.

Les også: Gjert Ingebrigtsens forsvarer sterkt kritisk til politiets etterforskning

Gilje Nordås løper neste konkurranse i Doha 10.mai. Det er uvisst hvorvidt Ingebrigtsen vil reise med ham dit. Sistnevnte får ikke akkreditering til OL, der utøveren hans skal delta.

2024-05-08T03:36:25Z dg43tfdfdgfd