NORGE-PROFILEN RøPER DETALJER OM BRYLLUPET

Norge-profilen røper detaljer om bryllupet

SKOTTLAND - NORGE SØNDAG 20:45:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): – Jeg gikk ned på kne, så får hun ta neste steg.

Aron Dønnum gliser.

Livet smiler både på og utenfor banen for Toulouse-profilen som er tilbake i landslagsvarmen og leverte en solid forestilling mot Færøyene.

Foruten en god start i fransk fotball, går det også på skinner utenfor banen.

I oktober for et år siden, mens han var i Standard Liège, gikk han ned på kne og fikk sitt ja av Celin Bizet foran en fullstappet arena etter en storkamp mot Anderlecht.

Bizet spiller selv på kvinnelandslaget og for den engelske storklubben Tottenham. Det betyr lange sesonger og korte ferier for stjerneparet.

Det gjør også at planleggingen av et bryllup ikke er bare-bare.

– Det er jo det som er vanskelig når begge spiller fotball. Vi sikter oss inn på 2025. Alt tidligere enn det tror jeg kan bli vanskelig med tanke på når vi har ferier, sier Dønnum til Nettavisen.

Mens tidspunktet er litt i det blå, er imidlertid lokasjon mer eller mindre spikret, om vi skal tro Dønnum, som lar sin bedre halvdel styre den delen av showet.

– Hvor det blir er ganske klart. Det blir Italia et eller annet sted. Selvfølgelig, smiler kantspilleren.

– Den er bankers?

– Hun var ganske klar på det, så da bare bøyer vi oss for det.

Imponerte i Europa

Dønnum byttet ut belgiske Liège med franske Toulouse i september, og har virkelig funnet formen i klubben som rykket opp til Ligue 1 før denne sesongen.

Norge-profilen sier de to siste månedene er blant de beste han har hatt som fotballspiller.

– Jeg har fortsatt mye å gå på og jeg har akkurat kommet, så jeg hadde egentlig sett for meg at det tar litt tid å komme inn i ting, så det har gått fortere enn jeg kanskje hadde sett for meg.

LIVERPOOL-SKALP: Aron Dønnum spilte en meget god kamp da Toulouse slo Liverpool 3-2 i Europa League. Foto: STEPHANE MAHE

Foran 35.000 på Stade de Toulouse har Dønnum virkelig fått kjenne på supporterkulturen som rår i fransk fotball.

– Det er en helt sinnssyk supporterkultur. Det er noe helt annet enn når vi for eksempel spilte på Anfield. Der er det mye mer stille, mye på grunn av turister. De har ikke de ultras-gutta som tar helt av, men det har stort sett alle klubbene i Frankrike, sier kantspilleren.

Dønnum har fått bryne seg på et av Europas lag denne høsten etter at Toulouse ble trukket i samme gruppe som Liverpool i Europa League.

Etter å ha blitt knust 5-1 på Anfield, var Dønnum svært toneangivende i returoppgjøret.

Den tidligere Vålerenga-spilleren sendte de lilla fra Frankrike i ledelsen etter en drøy halvtime da han stjal ballen fra Kostas Tsimikas i oppgjøret som til slutt endte med en massiv trepoenger for Toulouse.

– Det er noe av det største jeg har opplevd hittil. Det var en stor opplevelse for byen, og det er det største som har skjedd siden de vant mot Napoli for lenge siden da Maradona spilte der. Det var noe ingen forventet, forteller Dønnum.

Landslagsprofilen spilte en gnistrende kamp ute til høyre og var sterkt delaktig i at klubben sendte sjokkbølger i Fotball-Europa.

Han tror 1-5-tapet på Anfield nærmest ble en fordel da Liverpool kom til Toulouse.

– Jeg tror ikke de var 100 prosent forberedt på det trøkket. Det trøkket som vi har i Toulouse er verre enn det som er på Anfield.

– Du kaster brannfakler mot Liverpool-fans i Norge nå?

– Hehe. Det er en helt annen lidenskap. Jeg tror de undervurderte oss siden de vant 5-1 hjemme, og jeg tror nesten det var en fordel. Og så fikk de sjokk da vi gikk ut i hundre, smiler Dønnum.

LIDENSKAPELIGE: Toulouse-fansen har imponert Dønnum voldsomt etter overgangen til Ligue 1. Foto: STEPHANE MAHE

Fortsatte formen for Norge

Landslagssjef Ståle Solbakken ga Dønnum tillit fra start i privatlandskampen mot Færøyene torsdag.

Toulouse-profilen tok vare på sjansen og spilte en bra kamp, og var i tillegg svært nære å score allerede etter et par minutter da han kom til avslutning.

NÆRE SCORING: Dønnum spilte en god kamp etter å ha fått sjansen fra start mot Færøyene torsdag. Foto: VEGARD GRØTT

25-åringen var i utgangspunktet ikke tatt ut i landslagstroppen, men ble til slutt kastet inn fra start etter å ha blitt kalt inn på landslaget da Antonio Nusa meldte forfall.

– Jeg skulle i utgangspunktet ikke være med i troppen, og så fikk jeg sjansen fra start. Ut ifra det føler jeg at jeg gjorde en god kamp. Jeg føler jeg ble mye involvert og fikk vist meg fra en god side, sier Dønnum.

2023-11-19T17:46:39Z dg43tfdfdgfd