NORGE ROTET BORT SEIEREN. SøRLOTH RASER ETTER KAMPSLUTT: – DET ER EN SKANDALE

Norge rotet bort seieren. Sørloth raser etter kampslutt: – Det er en skandale

Se hva Sørloth mener er skandale i videovinduet øverst!

NORGE – SLOVAKIA 1–1

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge kjørte over Slovakia i den første halvdelen på nasjonalarenaen. De norske spillerne serverte publikummet sjanse etter sjanse, før Alexander Sørloth sendte Norge opp i føringen.

Nivåforskjellen var slående, og fikk TV 2s kommentator Øyvind Alsaker til å undre.

– Man sitter jo her etter 25 minutter og tenker «er Slovakia virkelig i EM?»

Slovakia er nemlig kvalifisert til sommerens mesterskap, mens Norge som kjent ikke klarte å ta seg til EM.

– Du må ikke si det en gang, Øyvind. Jeg lurer på hvordan Slovakia klarte å rote seg inn, mens Norge ikke klarte det, svarte kollega Jesper Mathisen.

Selv om det ikke sto om noen EM-billett i kveld, rotet Norge det til – atter en gang.

Rett før slutt mistet Østigård ballen i en farlig posisjon og plutselig fikk Duda stå helt alene i feltet. Han gjorde ingen feil og utlignet fem minutter før slutt.

– Det er knapt man tror det man ser, kommenterte en sjokkert Mathisen.

SEN SCORING: Slovakias Ondrej Duda satt inn 1-1. Foto: Fredrik Varfjell (NTB)

Får krass kritikk

I etterkant hagler kritikken på X:

Haaland beklager

Etter kampen legger Norges store stjerne, Erling Braut Haaland, ut følgende oppdatering på story-funksjonen i Instagram, med bilde av seg selv fra kveldens kamp:

«Sorry adle samen! Min kappe me ikkje vant idag.»

Haaland hadde sjansen til å gi Norge 2-0-ledelse i andre omgang, men misset da han fikk sjansen på straffespark.

Kjørte over gjestene

Norge hadde hatt to gode sjanser innledningsvis, før Haaland kunne sendt Norge i føringen. Jærbuen steg til værs på et innlegg fra Ryerson, men headingen gikk over mål.

Men Norge har også en annen brennhet spiss, ved navn Alexander Sørloth.

Da Slovakia ikke klarte å rydde ballen ut av eget felt, var Villarreal-spissen på rett sted til rett tid og sendte Norge opp i 1–0.

– Norge har vært det klart beste laget. De har hatt full kontroll på kampen og der satt den for Sørloth, som er i fyr og flamme, oppsummerte Mathisen.

1-0: Alexander Sørloth sendte Norge i føringen. Foto: Fredrik Varfjell (NTB)

Ti minutter senere testet Martin Ødegaard skuddfoten fra seksten meter. Ballen fikk en nydelig dupp og smalt i tverrliggeren.

Norge fortsatte å skape problemer for Slovakia, og like før pause trodde Sørloth at han hadde scoret sitt andre for kvelden – men dommeren mente trønderen var for aktiv med armene i forkant og blåste frispark.

Straffebom for Haaland

Like etter sidebytte danset Mohamed Elyounoussi seg forbi Slovakia-forsvarerne, før han ble felt inne i sekstenmeteren. Dommeren var kontant og pekte på straffemerket.

Fram steg sikkerheten selv, Erling Braut Haaland. Toppscoreren siktet på det høyre hjørnet, men straffesparket ble reddet av en god Rodak i Slovakia-buret.

BOM: Her redder Rodák straffesparket til Haaland. Foto: Fredrik Varfjell (NTB)

– Denne kampen skulle vært avgjort på dette tidspunktet, men vi har rotet bort for mange store sjanser, var dommen fra Alsaker etter én time.

Ikke lenge etter fikk Slovakia en enorm sjanse. De norske spillerne misset i markeringen og lot Duda få stå helt alene bak i feltet – heldigvis for Norge leverte Hellas Verona-spilleren en svak avslutning og skøyt utenfor.

Rotet det til: Slovakia-scoring i sluttminuttene

De siste 20 minuttene skiftet kampen karakter da Slovakia byttet seg sterkere og kom mer inn i kampen.

Og fem minutter før slutt satt den i nettet bak Nyland. Østigård rotet bort ballen i farlig posisjon. Det gjorde at Slovakia brøyt fri til venstre. Duda mottok ballen i boksen før han kranglet med seg ballen flere ganger. Til slutt banket han ballen i vinkelen alene med Nyland.

Det ble kveldens siste scoring på Ullevaal.

2024-03-26T21:24:13Z dg43tfdfdgfd