NORGES SANDVOLLEYBALLSTJERNER INNLEDET NASJONSCUPEN MED SEIER

Norges sandvolleyballstjerner innledet nasjonscupen med seier

Det er en av sju kvalifiseringsturneringer som leder fram til et sluttspill. Sluttspillvinneren i hver klasse sikrer en kvoteplass til OL i Paris, og det er målet for de norske.

De fleste OL-plassene deles ut på grunnlag av verdensrankingen i juni neste år, og Norges verdensstjerner Anders Mol og Christian Sørum kan føle seg ganske sikre på å bli OL-klare på den måten. Nå vil de bidra til at Norge får med et par til.

Det startet da Norge slo Estland i det innledende spillet. Mathias Berntsen og Hendrik Mol slo Kaur Erik Kais/Rasmus Meius 2-0 (21-14, 21-14) før Mol og Sørum inntok sanden og slo Urmas Piik/Dimitriy Korotkov 2-0 (21-15, 21-15).

Venter på motstander

Som vinner skal Norge møte Bulgaria eller Slovakia i semifinale onsdag. Bulgarere og slovaker møtes tidlig onsdag i en kamp der taperen er utslått.

Estland slo Bulgaria i to strake kamper tirsdag, mens England vant over Slovakia. Det er fem lag i mennenes kvalifisering, og Norge, Estland og England er allerede semifinaleklare.

Norges kvinner slo Danmark i to strake kamper tirsdag og møter Tyrkia i semifinale onsdag.

Slo Danmark

Begge de norske kvinnelagene slo sine danske motstandere i strake sett. Først vant 2.-laget Kirstine Garder/Ingrid Lunde 2-0 (21-16, 21-12) over Pia Hove/Astrid Mellmølle, så vant Sunniva Helland-Hansen/Emilie Olimstad 2-0 (21-18, 21-12) over Clara Windelleff/Sofia Nørager Bisgaard.

Det er bare fire lag i kvinnenes turnering, og tirsdagens kamper handlet om hvem som møter hvem i semifinale. Tyrkia tapte klart for Tyskland.

Kvalifiseringsturneringen avsluttes torsdag med finaler.

Etter nasjonscupkvalifiseringen er det NM i Lillesand kommende helg.

(©NTB)

2023-06-06T20:07:27Z dg43tfdfdgfd