NORTHUG GIKK I HOLMENKOLLEN. BLE SVæRT SKUFFET OVER DET HAN Så

Northug gikk i Holmenkollen. Ble svært skuffet over det han så

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Johannes Høsflot Klæbo spurtet inn til sin første femmilsseier i Holmenkollen søndag formiddag. Det var en ny milepæl for den meritterte trønderen.

– Det henger høyt. Det er kanskje flere rundt som har snakket om at man er ikke en komplett skiløper før man vinner femmil, og da kan jeg i hvert fall huke av den. Det smaker godt, sier han til Nettavisen etter løpet.

Det var imidlertid ikke like mange som fikk med seg Klæbos triumf søndag, som da Frida Karlsson vant kvinnenes femmil lørdag.

Da var det trolig nærmere 30.000 tilskuere som hadde tatt turen til nasjonalanlegget og områdene rundt løypa, mens søndag var det betraktelig færre tilskuere.

Les også: Da Klæbo hørte Lersveens spådom kom reaksjonen

– Svært skuffende

Petter Northug fortalte på TV 2s sending at han gikk rundt løypa før rennstart, og han ble skuffet over publikumsoppmøtet.

– Det var svært skuffende og kjedelig for langrennshjertet mitt å gå rundt løypa i dag. Det var fryktelig lite folk på Frognerseteren og generelt lite folk rundt løypa. Det ønsker man jo ikke når det først er femmil og verdenscup her i Oslo, forteller han.

Northug fortsatte å kritisere oppmøtet etter rennet, og sa «i dag så det ut som et slitent nachspiel her».

Søndagens seiersherre roser derimot de som tok turen til Holmenkollen søndag, men han legger ikke skjul på at det er annerledes å gå femmil i Holmenkollen på søndag sammenlignet med lørdag.

– Det er stor forskjell, det blir jo det. Samtidig føler jeg at det kanskje er flere barnefamilier som tar turen på søndager, og det er artig at de kommer og heier. Det var god stemning på toppen av Frognerseteren i dag og, men du mangler det folkehavet, sier Klæbo.

STEMNING: Johannes Høsflot Klæbo legger ikke skjul på at det er bedre stemning i Holmenkollen på lørdagene. Foto: Beate Oma Dahle (NTB)

Også Didrik Tønseth er klar på at stemningen er bedre på lørdagene.

– Søndag er det mange som ligger inne med fryktelig hodepine. Så man skal ikke forvente at dem kommer, det forstår jeg, sier han til Nettavisen.

Les også: Fyllefest i Holmenkollen: Svensk avis observerte kokain

– Veldig dårlig

Flere av de svenske løperne hadde imidlertid forventet flere tilskuere i Holmenkollen søndag.

– Det pleier jo å være mye bedre enn dette, selv når vi går på en søndag. Som for to år siden, da var det jo kjempemye folk, sier Leo Johansson til Expressen.

SKUFFEDE SVENSKER: Svenskene er skuffet over publikumsoppmøtet i Holmenkollen søndag. Foto: Beate Oma Dahle (NTB)

Han mener det norske langrennspublikummet må skjerpe seg.

– Det var veldig dårlig. Og trist. De må bli bedre, sier svensken.

Også femmilsveteranen Jens Burman håpte på bedre stemning.

– Det var jo ikke en kjeft der i morges da vi varmet opp. Nå kom det jo noen til slutt, sier han.

Les også: Reagerer på Norge: – Håper på en gammel pensjonist

Vil ha endring

Klæbo og flere av de norske langrennsløperne ønsker nå en endring i Holmenkollen. De skulle gjerne sett at begge femmilene ble gjennomført på lørdagen når det er flere tilskuere til stede.

– Det hadde i utgangspunktet ikke vært noe problem. Hvis man hadde startet litt tidligere hadde man fått til å ha to femmiler her. Men det er sånn det er, det er arrangøren som bestemmer, sier Klæbo.

Også Harald Østberg Amundsen er positiv til tanken om at begge kjønn går 50 kilometer på lørdagen.

– Kanskje kunne man fått til begge rennene på lørdag. Jeg tror det har vært sånn før, sier han til Nettavisen.

ENDRING: Harald Østberg Amundsen mener det er en god idé at begge kjønn går femmil på lørdagen. Foto: Terje Pedersen (NTB)

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum støtter Klæbo og Østberg Amundsen forslag.

– Jeg skulle gjerne sett at vi klarte å få både jentene og guttene inn på lørdagen. Jeg tror det hadde vært fantastisk å få begge to gjennom, sier Nossum til Nettavisen.

– Det er mitt ønske, men så er det mange flere enn meg som har noe å si i det, sier landslagstreneren.

2024-03-10T16:33:54Z dg43tfdfdgfd