NRK AVSLøRER TALLENE FRA LANDSKAMPEN: KRAFTIGE REAKSJONER

NRK avslører tallene fra landskampen: Kraftige reaksjoner

Tirsdag kveld tapte det norske kvinnelandslaget 0-1 borte mot Nederland. Kampen ble sendt direkte på NRK2 og hadde avspark klokken 20.45.

Men den viktige EM-kvalifiseringskampen var det ikke mange som fikk med seg.

Kun 75.000 seere så kampen lineært, opplyser NRK til Nettavisen. I tillegg lokket oppgjøret 1.000 ekstra seere på nett – slik at tallet totalt ble 76.000.

– Det er klart at det ikke er all verdens til seertall. Det var en enorm konkurranse med TV 2 som kjørte på med fotball på øverste hylle på sin premium kanal med både Manchester City og Arsenal, sier kommunikasjonsrådgiver og medieekspert Lasse Gimnes til Nettavisen.

TV 2-ekspert og tidligere landslagsspiller Solveig Gulbrandsen reagerer selv kraftig på tidspunktet for Norges kamp.

– Det er ingen tvil om at det er et helt latterlig tidspunkt, sier hun til Nettavisen.

Les også: Keane reagerer på Haaland-oppstyr: – Folk lytter ikke

TAPTE: Norge gikk på et 0-1-tap borte mot Nederland. Foto: ANP

I sjokk: – Hva som helst hadde vært bedre

For i samme tidsrom – nærmere sagt 15 minutter senere – ble to gigantoppgjør i Champions League sparket i gang. De to TV 2-play sendte kampene mellom Arsenal og Bayern München med Martin Ødegaard i hovedrollen, og Real Madrid-Manchester City med Erling Braut Haaland på topp – startet begge klokken 21.00.

Dermed måtte de norske fotballkvinnene etter alle solemerker lide av at kampene startet tilnærmet likt. Gulbrandsen presiserer at hun ikke vet hvem som har skyld i at Norges landskamp ble lagt til samme tid som CL-kampene. Likevel reagerer hun sterkt.

– Uansett hvem det er som er ansvarlig. Om det er TV-selskaper, det nederlandske forbundet, Uefa eller hva som er grunnen til det – så er det et latterlig tidspunkt. Alt annet enn akkurat det tidspunktet, sier hun.

Fotballsjef i NRK, Mads Håby, sier følgende om tirsdagens seertall.

– Dette er gode tall basert på TV-konkurransen den kvelden. På det meste er det 134.000 som ser kampen på NRK underveis i 2. omgang, og det viser at det er mange som ønsker å følge landslagets jakt på EM-billett, sier han i en e-post til Nettavisen.

– De beste ville ha tapt mot det uansett. Det var enorm konkurranse innen sportssegmentet. De aller største artistene var i sving og da er det tøft for de norske kvinnene, mener Gimnes.

TØFF KONKURRANSE: Haaland og Ødegaard spilte i samme tidsrom som Syrstad Engen og Norge denne uken.

Gulbrandsen jobber selv tett med både kvinnelandslaget og Champions League for herrer i sin rolle som ekspert hos TV 2. Hun forteller at hun hadde benket seg klar til kamp foran TV-en klokken 18.

– Jeg var helt sikker på at den ikke skulle gå samtidig. Jeg linet opp at jeg skulle se den klokken 18 og de andre etterpå. Jeg hadde benket meg ned for det. I sjokk fant jeg ut at de gikk samtidig, sier hun.

Samme kveld ble det også spilt flere Championship-kamper i England. I tillegg ble kvinnelandskampen mellom Irland og England sparket i gang 20.30. Gulbrandsen er tydelig på at hun tror at ingen kamper i Eliteserien ville blitt lagt på slike tidspunkter.

– Klokken fem på ettermiddagen hadde vært bedre. Hva som helst hadde vært bedre. Jeg fatter ikke hvorfor den kampen ikke gikk klokken 18 for eksempel.

REAGERER: TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen. Foto: Cornelius Poppe

– Må takke dem

Gulbrandsen skjønner at landskampen ikke kunne endre dag, men tidspunktet den ble spilt på sliter hun likevel med å forstå.

– Det må gå opp, så det er ingen tvil om at det kanskje ikke er plass andre dager. Uansett er det klokkeslettet jeg reagerer på. Alt annet er bedre. Det burde vært mulig å spille den klokken 18 eller 19.

Når det til slutt ble som det ble visste hun på forhånd hvem som ville vinne kampen om seerne.

– Det er Real Madrid- Manchester City du skal konkurrere mot og det er jo bare å glemme, sier hun.

Håby i NRK synes kamptidspunktet ikke er heldig.

– Samtidig er det jo alt annet enn optimalt at en så viktig landskamp havner i direkte kollisjon med Mesterligaen, og da særlig for publikum, sier han.

– Man må bare takke de 75.000 som så på. Det er mest sannsynlig venner, familie og spesielt interesserte. Den kampen kunne fått mange flere, sier Gulbrandsen.

2024-04-11T14:27:15Z dg43tfdfdgfd